cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Marko Jaklič odhaja iz Lekarne Ljubljana

Deli na:
Marko Jaklič odhaja iz Lekarne Ljubljana

Foto: Arhiv Reporterja

Direktor Lekarne Ljubljana Marko Jaklič naj bi s 1. januarjem ali 1. marcem prihodnje leto zapustil omenjeni javni zavod, poročajo današnje Finance. Kot je za časnik povedal Jaklič, ima že dalj časa ponudbo za vodenje radia Index v Srbiji, vendar v zvezi s tem še ni sprejel nobene dokončne odločitve.

Jaklič je v pisnem odgovoru za STA zapisal, da bo takoj, ko bo sprejel dokončno odločitev v zvezi s svojim nadaljnjim delom, o tem najprej obvestil svoje sodelavke in sodelavce v Lekarni Ljubljana. "Takoj za tem bom o svoji odločitvi obvestil tudi medije. Upam, da razumete, da imajo v tej zadevi moji sodelavke in sodelavci prednost," je zapisal v odgovoru, ki so ga posredovali z Lekarne Ljubljana.

Jaklič je po poročanju Financ informacijo o odhodu 1. januarja ali 1. marca komentiral z izjavo, da morda vedo več od njega.

Po poročanju časnika je Jaklič v Srbiji s sočlanom iz uprave Vzajemne Francem Henigmanom za 200.000 evrov kupil polovico radia Index. Drugo polovico radia ima v lasti ciprska družba Infonet, ki je v lasti izvršnega direktorja družbe Infonet media Lea Oblaka. Ta je februarja povedal, da si želi, da bi vodenje Indexa prevzel Jaklič, pišejo Finance.



Predsednica strokovnega sveta Lekarne Ljubljana Jadranka Dakić je povedala, da je Jaklič o nameravanem odhodu uradno še ni obvestil in dodala, da bodo njegovega naslednika iskali z razpisom, poročajo Finance.

Jaklič Lekarno Ljubljana vodi od leta 2008. Ljubljanski mestni svet mu je soglasje k vnovičnemu imenovanju na mesto direktorja podal januarja letos, kljub številnim očitkom, predvsem glede Jakličevega vodenja lekarne, pri čemer so pripombe letele na ustvarjanje dobička ter pravno dvomljivo ustanavljanje LL Grosista. Očitki svetnikov so se nanašali tudi na odvzem magisterija.

Konec marca letos je bila poleg tega pravnomočno uvedena preiskava zoper Jakliča in Henigmana zaradi domnevnega oškodovanja Vzajemne, s čimer se je uradno začel kazenski postopek.