Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković: Če ne bo 10.000 novih delovnih mest konec prihodnjega leta, mene ni več

Deli na:
Janković: Če ne bo 10.000 novih delovnih mest konec prihodnjega leta, mene ni več

Foto: Bobo

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je na okrogli mizi v Velenju o razvoju Slovenije s poudarkom na velenjski občini dejal, da bi se gradnja hitre ceste, ki je z razvojnega vidika zelo pomembna za Šaleško in tudi Koroško regijo, lahko začela v letu dni. Finančni viri pa so po njegovem lahko proračun, evropska sredstva ali koncesije.

Janković je v predstavitvi svojih stališč zbranim izpostavljal svoje izkušnje iz gospodarstva in županovanja v Ljubljani, pri tem pa omenil več uspešno zaključenih konkretnih projektov. Tudi program stranke pred prihajajočimi predčasnimi parlamentarnimi volitvami, ki bodo 13. julija, je po njegovih besedah kratek z izpostavljenimi konkretnimi projekti, predvsem v smeri odpiranja novih delovnih mest. "Če ne bo 10.000 novih delovnih mest konec prihodnjega leta, mene ni več," je obljubil Janković.

Med drugim je prvak PS prisluhnil težavam, s katerimi se srečujejo podjetja v lokalnem okolju. Direktor Veplasa Franc Vedenik je bil med drugim kritičen do odločitev ministrstva za obrambo, ki je čelade naročilo v Angliji in ne pri Veplasu, kjer so bili za 100.000 evrov dražji, a Vedenik meni, da bi država z naročilom pri domači industriji dobila del denarja vrnjenega v proračun. Vedenik je bil kritičen tudi do bank, ki po njegovih besedah ne prisluhnejo gospodarstvu in ne prispevajo k potrebnemu investicijskemu zagonu.

V okviru okrogle mize sta se predstavila tudi kandidata Pozitivne Slovenije za poslanca v DZ na prihajajočih volitvah, zdajšnji vodja poslanske skupine PS Jožef Kavtičnik in zdajšnji vodja kabineta ministra za gospodarstvo Aleksandar Arsekić, ki kandidirata v dveh okrajih pete volilne enote.