Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Marjan Šarec: Res je, posvojen sem. Tega ne skrivam. Svojih bioloških staršev ne poznam.

Deli na:
Marjan Šarec: Res je, posvojen sem. Tega ne skrivam. Svojih bioloških staršev ne poznam.

Foto: Primož Lavre

»Res je, posvojen sem. Tega ne skrivam. Svojih bioloških staršev ne poznam, niti ne vem, kdo sta, na mamo in očeta, kot sem vedno klical svoja posvojitelja, pa sem izredno ponosen,« je na svojem predvolilnem blogu zapisal kamniški župan in predsedniški kandidat Marjan Šarec.

Da je Šarec posvojen in da je otroštvo preživel v rejniški družini, je včeraj na svojem portalu omenil Bojan Požar, zaradi česar je pozneje v Odmevih TV Slovenija protestiral Bogdan Biščak, nekdanji generalni sekretar LDS in Zares ter tesni politični sodelavec Gregorja Golobiča. Biščak je celo od Pahorja zahteval, da se ogradi od Požarjevega pisanja (?!), ker naj bi bil slednji njegov podpornik.

Danes se je v bran Šarcu postavil še bloger Roni Kordiš: »Zelo pričakovano, predvsem pa so bili pričakovani tudi vsi kasnejši izbruhi – Žan Mahnič je zopet pokazal svojo pravo stran, medtem ko se Borut Pahor ni niti poskušal distancirati od očitkov Šarcu. Očitno smo stopili v tisti del predvolilne kampanje, ko se nič več ne špara kandidatov, ampak se samo še mlati. In Šarec je prvi na listi, ker najbolj ogroža Boruta Pahorja – ki bo definitivno postal nov predsednik RS, ampak potrebno je anulirati možnosti, da bi določene ljudi karkoli presenetilo.«

»Mogoče pa bi šel @sarecmarjan najprej obiskat svojo domovino. Aja, saj res ... ne vemo, od kje je. #soocenje#vol17ve,« je grobo tvitnil poslanec SDS Žan Mahnič, zaradi česa se mnogi zgražajo.

Matej Špehar, Šarčev svetovalec za spletno kampanjo (pred petimi leti je tako pomagal pri »ljudskih vstajah«) mu je očital norčevanje iz rejništva in posvojitve. Mahnič pa mu je odgovoril: »Rejništvo in posvojitve zelo podpiram. Me pa zanima, če je kandidat slovenske narodnosti. Je to prepovedano vprašanje?«

Nato se je oglasil še urednik na POP TV Denis Oštir: »Dajmo raje uvest genske teste. Iz genoma se to najbolje vidi. Saj obstaja kar nekaj priročnikov iz let 1932 do 1944 o tem. So pa v nemščini.«

Da je Šarec posvojen in da je otroštvo preživel v rejniški družini se že nekaj časa ve, tega tudi sam ni nikoli skrival. Ni znano, kdo so njegovi biološki starši, po nekaterih govoricah naj ne bi bili iz Slovenije, sam pa je bil po uradnih podatkih rojen v Ljubljani. Predsednik ZDA denimo ne more postati nekdo, ki ni rojen na tleh ZDA, pri nas to ni pomembno. Je pa poreklo vsekakor pomemben podatek za (tuje) obveščevalne službe, saj lahko predsednika izsiljujejo z njegovimi skrivnostmi.

Seveda se mora Šarec kot predsedniški kandidat zavedati, da so z dnem, ko je vstopil v predsedniško tekmo, ta vprašanja javna. A kot kaže, tudi sam s tem nima problemov, saj o njih javno piše. Morda pa si je celo sam želel, da bi nekdo načel to temo in da bi tako lahko izpadel kot žrtev.