reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Marcel Štefančič bo predaval sodnikom, angažma mu je uredila žena Alija Žerdina

Deli na:
Marcel Štefančič bo predaval sodnikom, angažma mu je uredila žena Alija Žerdina

Foto: Bobo

Na civilnopravni šoli v organizaciji Centra za izobraževanje v pravosodju bo sodnike poučeval kar novinar Marcel Štefančič, prijatelj drugega novinarja Alija Žerdina, ki je mož direktorice omenjenega centra sodnice Tadeje Jelovšek.

Na Centru za izobraževanje v pravosodju, ki sodi pod ministrstvo za pravosodje, vodi pa ga višja sodnica Tadeja Jelovšek, žena urednika sobotne priloge Dela Alija Žerdina, si izobraževanje sodnikov predstavljajo zelo na široko.

Celo tako široko, da bo kot predavatelj na civilnopravni sodniški šoli, ki poteka od 16. do 18. marca, nastopil novinar Mladine in voditelj Studia City Marcel Štefančič. Štefančič bo sodnikom na primeru ameriškega filma Dvanajst jeznih mož (gre za 12 članov sodniške porote) režiserja Sidneya Lumeta povedal »Kaj nam lahko filmi povejo o pravni državi«.

Njegovo predavanje bo trajalo 45 minut, Štefančič pa na področju pravne države ni ravno doma, znan je med drugim po ugotovitvi, da tisti, ki verjame, da so Janši podtaknili afero Patria, lažje verjame, da je Slovenija le komunistična zarota. Očitno po Štefančiču tudi devet ustavnih sodnikov, ki so sodbe v zadevi Patria soglasno razveljavili, Slovenijo razume kot komunistično zaroto.

Ali pa je morda nekaj narobe s tistim, ki nevešč prava Slovenijo razume kot državo, kjer je normalno, da te obsodijo brez dokazov, če pač pripadaš opciji, ki Štefančiču ni blizu? Nekateri sodniki, s katerimi smo govorili o takšnem razvrednotenju civilnopravne šole, so zgroženi. Žerdin in Štefančič sta prijatelja in nekdanja kolega na Mladini, žena slednjega Zdenka Jagarinec pa je vodja službe za odnose z javnostmi pri vladni Cerarjevi SMC.

No, o veščinah komunikacije v razpravni dvorani bo kot predavatelj nastopil Leon Magdalenc iz firme Nastop Plus d.o.o. (sodi v mrežo komunikacijsko lobistične družbe Pristop). Magdalenc je bil med drugim skupaj s svojo partnerko Bojano Leskovar prvi voditelj Studia City. Seminar vodi vrhovna sodnica Mateja Končina Peternel, predsednica sodnega sveta.