pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nekdanji šef Udbe je zabrusil novinarju: Nimate pravice zbirati podatkov o meni!

Deli na:
Nekdanji šef Udbe je zabrusil novinarju: Nimate pravice zbirati podatkov o meni!

Foto: Primož Lavre

Stanetu Dovganu, nekdanjemu načelniku ljubljanskega centra Službe državne varnosti (SDV), ni všeč, ko se novinarji zanimajo zanj: "Nisem javna oseba, zato nimate nobene pravice pridobivati podatke o meni mojem življenju."

Naš vir nam je posredoval tri mobilne številke Staneta Dovgana. Javil se nam je že na prvo. Predstavili smo se z imenom in priimkom ter povedali, da kličemo iz redakcije Reporterja. Domenili smo se, da mu pošljemo vprašanja po elektronski pošti. Na elektronski naslov enega od njegovih podjetij (M Point) smo mu poslali vprašanja: ali držijo navedbe, da je bil v skupini, ki je sodelovala pri ugrabitvi poslovneža Bata Todorovića in pri velikovškem atentatu, ali poslovno sodeluje z Janezom Zemljaričem in Dragom Isajlovićem, s čim se njegova podjetja sploh ukvarjajo, kako to, da podjetje Tecvneshtrans, ki ga vodi z Rusom Yuriyem Larikovom, miruje in ali pozna Hrvata Marka Majico.

Naslednje dopoldne smo od Dovgana prejeli MMS-sporočilo. Objavljamo ga v celoti:

»Vaš klic včeraj ni bil korekten: Niste se predstavili in dejali, da mi boste po mailu poslali le 2 gospodarski vprašanji. Glede na tak pristop se sprašujem: kdo ste in za koga zbirate podatke o meni? Vaše navedbe pod točko 1. Ne držijo, so neresnične! Nisem javna oseba, zato nimate nobene pravice pridobivati podatke o meni mojem življenju. Iz vaše, sicer netočne zloženke pa izhaja, da ste nezakonito posegli v evidence varovanih osebnih podatkov in nezakonito pridobili številko mojega GSM. V zvezi z vašo tematiko Vam prepovedujem komunikacijo na mail, ki sem Vam ga dal v dobri veri, želite komunicirati z menoj o gospodarski dejavnosti. Prav tako Vam prepovedujem vsako javno objavo mojega imena v zvezi z vašo tematiko, še posebno ker razpolagate LE z neresničnimi podatki o meni! Lp, Dovgan.«

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA