nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Mahnič: Kri nedolžnih žrtev iz Pariza tudi na rokah slovenske vlade

Deli na:
Mahnič: Kri nedolžnih žrtev iz Pariza tudi na rokah slovenske vlade

Foto: Primož Lavre

Glede na vse, kar je v času migrantske krize predlagala SDS, a se ni uresničilo, smo po objavi, da so pariški teroristi potovali čez Slovenijo, dobili potrditev, da je kri nedolžnih žrtev iz Pariza tudi na rokah slovenske vlade, je danes dejal poslanec SDS Žan Mahnič. Ta novica sicer za SDS ni presenečenje.

Mahnič je na današnji novinarski konferenci spomnil na pregovor, da je po bitki lahko biti general, a prepričan je, da je bila SDS general že pred bitko. Od začetka begunskega vala so namreč opozarjali, kaj se bo zgodilo v primeru, da se pristojni ne bodo primerno pripravili.

Trikrat so predlagali spremembo kazenskega zakonika, po kateri bi se inkriminiralo potovanja na tuja bojišča, a je koalicija njihov predlog zavrnila. Prav tako so zavrnili njihov predlog, naj DZ vladi priporoči, naj preveri, ali so bili napadalci iz terorističnih napadov v Parizu novembra lani zavedeni v slovenskem sistemu. Mahnič se sprašuje, ali je vlada po terorističnem napadu vedela, da so ti teroristi prečkali ozemlje Slovenije. "Koalicija je zavrnila ta predlog, očitno so vedeli, kaj se je zgodilo," je razmišljal.

Ob vsem tem je spomnil, da komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb po napadu od pristojnih ni dobila podatkov, da so nekateri od napadalcev prečkali Slovenijo.

Prav tako je SDS pripravila predloge za sklic številnih sej, je nadaljeval z naštevanjem predlogov SDS. Hkrati so tudi sami dvakrat pripravili priporočila za vlado, ki so jih poslanci predlagali na plenarni seji, a so bila zavrnjena, je dejal Mahnič. Prav tako so predlagali spremembo azilne zakonodaje, uvedbo nacionalen garde in krepitev rezervne sestave Slovenske vojske. Zavzemali so se tudi za strožji nazor nad vsemi migranti, ki prečkajo Slovenijo, je še nizal predloge SDS.

Televizija CNN je več mesecev analizirala okrog 90.000 strani preiskovalne dokumentacije o terorističnih napadih Islamske države (IS) v Parizu novembra lani in med drugim ugotovila, da so vsaj štirje teroristi iz Sirije po balkanski poti potovali do Avstrije. Dvema je uspelo priti na cilj, dva pa so Avstrijci po napadih ujeli.