IMG_2029 Odkrito.si

Nominacija je bila velika nagrada za njeno delo

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 23. avgusta

sladoled uvodna Svet24.si

Za vsak astrološki znak drugačna ohladitev

reševanje jamarja Svet24.si

FOTO: Padajoče kamenje jamarju prebilo čelado, ...

Alma Novljan Svet24.si

Almo Novljan še vedno iščejo tako slovenski kot...

nikolina4 Njena.si

Vse za dober šov: Nikolina pretentala družino in...

fatalni 7 Njena.si

Jan Plestenjak sporočil žalostno novico

Slovenija

Luka Mesec je v kazenskem postopku, ker je Bernarda Brščiča označil za fašista

Deli na:
Luka Mesec je v kazenskem postopku, ker je Bernarda Brščiča označil za fašista

Foto: Primož Lavre - Prvak Levice Luka Mesec.

Parlamentarna MVK se je na današnji seji seznanila z obvestilom Okrožnega sodišča v Ljubljani o začetku kazenskega postopka zoper poslanca Luko Mesca (Levica) in mu v tej zadevi ni podelila poslanske imunitete. Mesec je pred sejo pojasnil, da ga je kazensko ovadil predsednik Domovinske lige (DOM) Bernard Brščič in se ne bo skliceval na imuniteto.

"Bernard Brščič me je kazensko ovadil, ker sem mu opredelil, kaj je njegova politika, in jo enostavno poimenoval fašizem," je v izjavi za medije dejal Mesec in dodal, da gre za politiko, "ki zanika pravice celotnim skupinam ljudi, predvsem manjšinam in nedržavljanom, ki obuja nacizem in fašizem". Po njegovih besedah "reči fašizmu fašizem ni zločin" in bo to branil tudi na sodišču.

Sicer je mandatno-volilna komisija (MVK) danes imela na mizi tudi zahtevo Okrožnega državnega tožilstva v Novem mestu za dovoljenje za kazenski postopek zoper okrožno sodnico Vesno Pavlič Pivk. Tudi v njenem primeru se MVK ni odločila za podelitev imunitete.

V tej zadevi je MVK tudi zaprosila za mnenje Sodni svet, ta pa je ocenil, da za dovolitev začetka kazenskega postopka zoper sodnico Pavlič Pivkovo ni ovir.

Loading...