evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Luka Koper toži Časarja, tega seveda ni na sodišče

Deli na:
Luka Koper toži Časarja, tega seveda ni na sodišče

Foto: Arhiv Reporterja

Za danes predvidena naroka v odškodninskih tožbah Luke Koper proti članom nekdanje uprave Roberta Časarja sta odpadla, za petek napovedani narok pa zaenkrat ni preklican. Poleg pravnomočno obsojenega Časarja, za katerim so razpisali tiralico, Luka toži še Alda in Marjana Babiča ter Borisa Marzija.

Na današnjih narokih bi moral pričati nekdanji član uprave Marjan Babič, ki pa je že dalj časa bolniško odsoten, zato narokov ni bilo moč izpeljati. Za petek pa je na koprskem sodišču razpisan narok v še eni odškodninski tožbi Luke proti nekdanjemu vodstvu.

Sodišče je sprva enotni tožbeni zahtevek razdelilo na več postopkov, Luka Koper pa je bila do zdaj neuspešna že v poldrugi milijon evrov težki tožbi zaradi nakupa potniškega terminala. Prav tako je sodišče nato presodilo, da posel nekdanje Časarjeve uprave z gradbincem CM Celje za podaljšanje prvega pomola ni oškodoval podjetja.

Luka Koper od omenjene četverice sicer zahteva skupaj skoraj 11 milijonov evrov.

Proti Časarju, ki je bil lani v zvezi z nepremičninskimi posli z Luko zaradi zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in nedovoljenega sprejemanja daril obsojen na pet let in devet mesecev zaporne kazni in je trenutno na begu, pa na koprskem sodišču trenutno teče še več kazenskih zadev. V primeru dveh pravnomočnih obtožb narok še ni razpisan, v enem primeru pa obtožba še ni bila vročena.