zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Časar bo popoldne zaslišan v Parizu

Deli na:
Časar bo popoldne zaslišan v Parizu

Foto: Bobo

Na koprskem okrožnem sodišču so za STA potrdili, da so danes prevedli nalog za predajo nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja ter ga po faksu in redni pošti poslali v Francijo. Po poročanju multimedijskega centra RTV Slovenija pa bodo Časarja ob 14. uri že zaslišali na sodišču v Parizu.

Časar se bo pri tem moral izreči, ali se strinja s tem, da ga Francija izroči slovenskim oblastem. Po informacijah RTV Slovenija ima francoskega odvetnika, ki ga zastopa po uradni dolžnosti.

Časarjev zagovornik v Sloveniji Daniel Planinšec je za STA pojasnil, da o postopku ni obveščen, saj ga Časar ni kontaktiral.

MMC RTVS sicer navaja, da je Časar zaprt nekje na širšem območju Pariza, najverjetneje v zaporu La Sante, ki ima tudi oddelek, v katerem so zaprte osebe, ki čakajo na izročitev.

Odločitev o izvršitvi evropskega pripornega naloga mora biti sicer sprejeta v 10 dneh, če oseba, na katero se nalog nanaša, s predajo soglaša oz. v 60 dneh, če oseba s predajo ne soglaša, so v ponedeljek pojasnili na pravosodnem ministrstvu.

Ko je sprejeta odločitev o predaji, mora biti zahtevana oseba predana v najkrajšem možnem času in na dan, za katerega se dogovorita obe državi oz. najpozneje v 10 dneh po končni odločitvi o izvršitvi naloga.

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper je bil pravnomočno obsojen zaradi zlorabe položaja in nedovoljenega sprejemanja daril v povezavi z nepremičninskimi posli z Luko Koper. Obsojen je bil na pet let in devet mesecev zapora, a se v zaporu na Dobu ni zglasil. Policija je za njim razpisala tiralico in izdala evropski priporni nalog.

Konec leta 2013 je pobegnil v Dominikansko republiko, ki ga je v četrtek izgnala v Francijo.