sveča Dobra karma

Ta obred nas osvobodi najbolj težke preteklosti

ŽENSKA, IZCEDEK, TEŽAVE Svet24.si

Spolno prenosljiva bolezen ali vnetje?

PERISKOP zan katja3 Reporter.si

Janšev državni sekretar za nacionalno varnost ...

peter-kočjaž, filipini Svet24.si

FOTO: Peter in Natalija obtičala na Filipinih: ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

Blaž Švab 1 Odkrito.si

Blaž Švab: "O svoji bolezni nisem govoril, ker ...

luka-šulić, koncert Njena.si

Ime slovenskega glasbenika izrabili v denarni ...

Slovenija

Lojze Peterle po treh desetletjih: Rušenje moje vlade je bila neumnost in prevara

Deli na:
Lojze Peterle po treh desetletjih: Rušenje moje vlade je bila neumnost in prevara

Lojze Peterle: Ne obžalujem takratne širine prve vlade in sem nanjo ponosen. Bil sem v še dveh vladah, ampak podobnega duha kot v Demosovi vladi nisem več doživel - Foto: Primož Lavre

Ko bodo naši zanamci govorili o politikih, ki so pomembno vplivali na našo zgodovino, bodo zagotovo omenili tudi Lojzeta Peterleta. Prvega predsednika slovenske vlade, ki je dal pomemben delež k demokratizaciji in nastanku samostojne Slovenije.

Gotovo gre za tistega slovenskega politika, ki je znal pogledati tudi prek meja ali, kot radi rečemo, na nasprotni politični breg. Velja tudi za politika, ki si je s svojim delom prislužil velik ugled zunaj meja naše domovine.

Navsezadnje je v njegovi bogati biografiji zapisano za vse večne čase, da je bil dvakratni zunanji minister, poslanec državnega zbora in dolgoletni evropski poslanec. Znano je tudi, da je bil pred leti predsednik slovenskih čebelarjev, da rad zaigra na ustno harmoniko, da nima strahu pred letenjem in da se je znal spoprijeti z zahrbtno boleznijo.

Še nekaj lahko pri njem cenimo kot vrlino in kar dostikrat pogrešamo v slovenski politiki. Ne zna kuhati zamer. Tudi do tistih ne, ki so ga leta 1991 »rušili« in leta 1992 tudi »zrušili«. Žal so pri nas mnogi politiki drugačnega kova. Navidezno povezovalno držo imajo le, ko imajo v rokah vse politične vzvode moči, medtem ko so v opoziciji drugačni oziroma obrnejo ploščo za 180 stopinj.

POGOVOR V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Foto: Reporter - št. 12, letnik 2020

loading...
Loading...