5e9d33b68d7cedf47d21454a0eba9337 Svet24.si

Letni dodatek bo večina upokojencev prejela ...

kača, plaža Svet24.si

Šok, kopalko na splitski plaži v nogo šavsnila ...

polerert7678 Necenzurirano

Zakaj Nina Krajnik ne mara "levih privatizerjev"

janez jansa dz1 Reporter.si

Janši ne diši biti poslanec: v DZ dobil ...

dragic Ekipa24.si

Dragić spet kapetan, toda ... Pred vrnitvijo tega...

Halid Bešlić - OBREZ!!! Odkrito.si

Halid Beslić – zaradi srca končal bolnišnici

jumbo visma roglic Ekipa24.si

Joj, samo tega ne ... Tik pred Tourom iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ločitev zakoncev Cvikl: čigava bo milijone vredna Vila Jera pod ljubljanskim gradom?

Deli na:
Ločitev zakoncev Cvikl: čigava bo milijone vredna Vila Jera pod ljubljanskim gradom?

Vila Jera pod ljubljanskim gradom, ponos Milana Cvikla in Jerce Legan Cvikl. - Foto: Primož Lavre

Ob ločitvi zakoncev Milana Cvikla in Jerce Legan Cvikl se postavlja vprašanje, komu bo v ločitvi pripadla luksuzna vila, ki sta jo zakonca postavila na elitni lokaciji na ljubljanskem grajskem hribu.

Razkošno vilo na Lončarski stezi pod gradom sta si zakonca zgradila po vrnitvi Cvikla iz dobro plačane službe člana Evropskega računskega sodišča v Luksemburgu. Leta 2016 je med gradnjo nanjo postala pozorna tudi javnost, potem ko so mediji razkrili, da je eden od izvajalcev del na hiši, podjetnik Marjan Klajder, Cvikla tožil zaradi neplačanih del in mu javno očital, da njegova »milijonska vila raste predvsem na račun neplačevanja izvajalcev in obrtnikov«. Klajder in Cvikl sta se kasneje na sodišču poravnala.

Na hišo, kot katere lastnik je bil pred leti sicer vpisan le Milan Cvikl, sta bila zakonca zelo ponosna, poimenovala sta jo Vila Jera. Stoji na parceli, veliki več kot tisoč kvadratnih metrov, in ima okoli 200 kvadratnih metrov uporabne površine. Zaradi lokacije in razkošne gradnje, pa seveda zaradi znanega lastnika (Cvikl je bil v preteklosti tudi minister za evropske zadeve), je hiša od začetka zbujala precej zanimanja.

Foto: Primož Lavre - Vila Jera pod ljubljanskim gradom, ponos Milana Cvikla in Jerce Legan Cvikl.

Bizarno, po oceni Geodetske uprave je bila rezidenca Cviklovih leta 2018 vredna zgolj 380 tisoč evrov, pa čeprav so nepremičninski strokovnjaki že tedaj ocenjevali, da bi lahko Cvikl zanjo na trgu iztržil med 2,5 in tri milijone evrov. Nekaj let kasneje, ko so cene na nepremičninskem trgu podivjale, je vila le še več vredna.

Komu pa bo šla ob ločitvi? Očitno je, da je bila zgrajena predvsem s Cviklovim denarjem – po vrnitvi iz Luksemburga, kjer je imel mesečno plačo okoli 20 tisoč evrov, je Cerarjeva vlada Cvikla imenovala člana sveta direktorjev na Evropski banki za prenovo in razvoj v Londonu, še eno dobro plačano službo v mednarodni ustanovi. A težko si je predstavljati, da bo Leganova, ki vidno uživa kot članica slovenske elite, šla z otrokoma iz vile na slabše.

Cvikl zna biti sicer nepopustljiv, ko gre za nepremičnine, kar sta pred leti spoznala tudi njegova otroka iz prvega zakona Lana in Tilen. Hčerka ga je leta 2008 obtožila, da je na družinski hiši v Dravljah, potem ko se je iz nje izselila prva žena Manica in vselila tedaj nova partnerka Jerca Legan, zamenjal ključavnice in sinu Tilnu preprečil, da pride do svojih stvari, zato je sin vlomil v hišo. Očetu pa je Lana Cvikl očitala še neplačevanje preživnine in kršitev ločitvenega dogovora z mamo, da imata pri njem v Dravljah stalno prebivališče in oskrbo.

Foto: Primož Lavre - Vila Jera pod ljubljanskim gradom, ponos Milana Cvikla in Jerce Legan Cvikl.