oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ljubo Jasnič: Nisem glasoval proti vstopu v Janševo koalicijo

Deli na:
Ljubo Jasnič: Nisem glasoval proti vstopu v Janševo koalicijo

Foto: Arhiv Reporterja

Generalni sekretar stranke DeSUS je za STA zatrdil, da se na izvršnem odboru stranke, ki je odločal o začetku koalicijskih pogajanj z desnosredinskimi strankami, ni vzdržal glasovanja niti ni glasoval proti, kot so poročali nekateri mediji. Poudarja tudi, da je sam predlagal zmanjšanje števila članov pogajalske skupine.

Kot je pojasnil, na četrtkovem izvršnem odboru stranke niso glasovali z "za ali proti", ali bodo začeli s pogajanji o vstopu v desnosredinsko koalicijo, pač pa so se izrekli le o tem, ali kdo tej možnosti nasprotuje. Po Jasničevih besedah se je proti izrekel en član izvršnega odbora, in to ni bil on.

Glede zmanjšanja števila članov pogajalske skupine pa Jasnič poudarja, da je zaradi lažjega dela in usklajevanja to predlagal sam. S tem je zavrnil nekatere informacije, da naj bi bil iz pogajalske skupine izključen.
 
Kot pravi, bo širša skupina v ponedeljek pregledala, kaj so pogajalci dosegli na koalicijskih usklajevanjih, v torek pa bosta sledili seji izvršnega odbora in nato še sveta stranke. Jasnič ob tem poudarja, da bo o morebitnem vstopu v koalicijo odločal izključno svet stranke, in ne denimo predsednik stranke Karl Erjavec.
 
Glede možnosti sklica izrednega kongresa, ker se del članstva ne strinja z vstopom DeSUS v desnosredinsko koalicijo, pa Jasnič pravi, da je vse mogoče in da to lahko zahteva kateri izmed pokrajinskih odborov. Sam sicer upa, da do tega ne bo prišlo.