bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

osijek pm Ekipa24.si

Grozljivka na Hrvaškem: prerešetali so avto ...

Govori se, da se ne bo vrnila v javnost do leta 2025 Odkrito.si

Kate Middleton - tehtala naj bi le 39 kg …

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Slovenija

Erjavec verjame, da Simčič ni ponaredil spričevala

Deli na:
Erjavec verjame, da Simčič ni ponaredil spričevala

Foto: Primož Lavre

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je danes kot domneve zavrnil poročanja medijev, da je poslanec stranke Ivan Simčič ponaredil srednješolsko spričevalo. Dejal je, da Simčiču verjame, ki mu je zatrdil, da tega spričevala ni ponaredil.

Erjavec je dejal, da je dejstvo, da ima Simčič "zaključeno filozofsko fakulteto", kakšna spričevala je imel pred 20 leti, pa ne ve. "Povedal mi je, da ima to spričevalo, tudi v pogovoru mi je povedal, da ga ni ponaredil, kot se mu očita," je dejal.

"Jaz mu verjamem in dokler ne bo kakšnega postopka, ki bi ugotovil, da je storil karkoli nepravilnega, ali pa da bi mu bila odvzeta izobrazba, ki mu je priznana s strani filozofske fakultete, pač nimam kaj komentirati," je še pristavil. Erjavec niti ni želel komentirati tega, da naj bi Simčič izgubil službo na obrambnem ministrstvu v času Erjavčevega vodenja ministrstva prav zaradi domnevno ponarejenega srednješolskega spričevala.
 
Je pa izrazil začudenje, da se mediji toliko časa ukvarjajo s tem vprašanjem. "Nenavadno je. Morda zato, ker je poslanec stranke DeSUS," je še dejal v odgovoru na novinarska vprašanja po seji odbora za zunanjo politiko v državnem zboru. Odbor je sicer za zaprtimi vrati govoril o pripravah Slovenije na postopek pred arbitražnim sodiščem, ki bo odločilo o meji s Hrvaško.
 
Mediji so namreč v preteklih tednih poročali, da je poslanec DeSUS Simčič ponaredil srednješolsko spričevalo, zaradi česar naj bi izgubil službo v Slovenski vojski, kjer je bil zaposlen 15 let. Simčič je navedbe medijev zanikal, razloge za odpust iz vojske pa vidi v drugih stvareh, tudi v njegovi sindikalni dejavnosti.