stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Erjavec verjame, da Simčič ni ponaredil spričevala

Deli na:
Erjavec verjame, da Simčič ni ponaredil spričevala

Foto: Primož Lavre

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je danes kot domneve zavrnil poročanja medijev, da je poslanec stranke Ivan Simčič ponaredil srednješolsko spričevalo. Dejal je, da Simčiču verjame, ki mu je zatrdil, da tega spričevala ni ponaredil.

Erjavec je dejal, da je dejstvo, da ima Simčič "zaključeno filozofsko fakulteto", kakšna spričevala je imel pred 20 leti, pa ne ve. "Povedal mi je, da ima to spričevalo, tudi v pogovoru mi je povedal, da ga ni ponaredil, kot se mu očita," je dejal.

"Jaz mu verjamem in dokler ne bo kakšnega postopka, ki bi ugotovil, da je storil karkoli nepravilnega, ali pa da bi mu bila odvzeta izobrazba, ki mu je priznana s strani filozofske fakultete, pač nimam kaj komentirati," je še pristavil. Erjavec niti ni želel komentirati tega, da naj bi Simčič izgubil službo na obrambnem ministrstvu v času Erjavčevega vodenja ministrstva prav zaradi domnevno ponarejenega srednješolskega spričevala.
 
Je pa izrazil začudenje, da se mediji toliko časa ukvarjajo s tem vprašanjem. "Nenavadno je. Morda zato, ker je poslanec stranke DeSUS," je še dejal v odgovoru na novinarska vprašanja po seji odbora za zunanjo politiko v državnem zboru. Odbor je sicer za zaprtimi vrati govoril o pripravah Slovenije na postopek pred arbitražnim sodiščem, ki bo odločilo o meji s Hrvaško.
 
Mediji so namreč v preteklih tednih poročali, da je poslanec DeSUS Simčič ponaredil srednješolsko spričevalo, zaradi česar naj bi izgubil službo v Slovenski vojski, kjer je bil zaposlen 15 let. Simčič je navedbe medijev zanikal, razloge za odpust iz vojske pa vidi v drugih stvareh, tudi v njegovi sindikalni dejavnosti.