dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

polona-kranjc Njena.si

Nova drama: Šokanten izbruh mirne Polone

manca Njena.si

Manca Špik po izpovedi o napadih prejela veliko ...

Slovenija

Lahko Janša vlada brez večine? Z okleščeno podporo v DZ bo težko izpeljal pomembne reforme

Deli na:
Lahko Janša vlada brez večine? Z okleščeno podporo v DZ bo težko izpeljal pomembne reforme

Predsednik vlade Janez Janša še vedno nima dovolj glasov za zamenjavo predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča. - Foto: Bobo

Pregledali smo najpomembnejše zakonske projekte, ki bi jih vladna koalicija rada sprejela do konca mandata in taka dala pečat svoji vladavini. Ker morajo skozi parlamentarno proceduro, ji vse načrtovano glede na razmerja moči v državnem zboru po odhodi nekaterih poslancev SMC iz koalicije ne bo uspelo.

Zakaj je s 46 glasovi proti padel zakon o združevanju državnih regulatorjev?

Bo kar prek nesistemskega zakona – zakon o debirokratizaciji je »frankensteinovsko« nenavaden – uveljavljena socialna kapica, to je znesek plače nad katero se prispevki in davki ne obračunavajo?

Ali bo uspel poskus centralizacije upravljanja 8,6 milijard evrov vrednega državnega premoženja prek demografskem sklada? Opozicije napoveduje referenduma, sindikati bodo brez težav zbrali potrebnih 40.000 glasov.

Dolgo pričakovani zakon o dolgotrajni oskrbi naj bi vlada obravnavala junija. Res ne bo potrebna nova obremenitev plač oziroma namenska blagajna – tako kot je to denimo v Nemčiji?V koaliciji menijo, da lahko znižuje davke in povečuje izdatke računajoč na to, da bo to pospešilo gospodarski zagon. Se bo to res zgodilo? Kakšne so izkušnje?

V času prejšnje vlade je državni svet kot drugi dom parlamenta izglasoval deset vetov, zakaj se je pod aktualno vlado to zgodilo samo enkrat?

Koalicija si je zastavila vrsto zahtevnih nalog, zakaj ne stori tistega, kar bi lahko že pred meseci: imenovala dva delegirana evropska tožilca iz Slovenije. Res ne želi imenovati tožilcev, ki bi jih ne mogla nadzorovati?

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...