Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Poslanec DeSUS Hršak ne bi šel na volitve in pravi, da "koalicije brez DeSUS ni"

Deli na:
Poslanec DeSUS Hršak ne bi šel na volitve in pravi, da "koalicije brez DeSUS ni"

Poslanec DeSUS Ivan Hršak. - Foto: Bobo

Poslanec DeSUS Ivan Hršak po odstopu premierja Marjana Šarca ocenjuje, da je velika možnost oblikovanja nove koalicije. "Zagotovo je za državljane boljše, da se tvori neka koalicija, oddela mandat in da se v tem času sprejme zakone," je pojasnil ob robu seje v DZ. Spomnil je še, "da koalicije brez DeSUS ni".

Spomnil je tudi, da je bilo v zadnjem letu že več volitev in da volitve stanejo. "Denarja stranke nimajo in mislim, da bodo naredile vse, da bi neka trdna koalicija, ki ne bo imela minimalnega števila glasov, lahko delala ta mandat," je ocenil.

Verjame, da pogovori o novi vladi že potekajo, a pravi, da vanje ni vključen. "To novo koalicijo si bodo verjetno želele tiste stranke, ki se sedaj ne vidijo, da bi se vrnile v parlament," je povedal. Ob tem je dodal, da v DeSUS te bojazni nimajo. "DeSUS je vedno ključen, brez DeSUS ni nič. Dejansko se je pokazalo, da koalicije brez DeSUS ni," je navedel. Kot je dejal, so vedno tudi konstruktiven koalicijski partner.

Za zdaj je po njegovih besedah še prezgodaj oceniti, kdo bi lahko bil novi mandatar.


Na vprašanje, kako bo javnosti zagotovil, da pri namerah za sestavo nove vlade ne gre le za njegov položaj in poslansko plačo, pa je odgovoril, da je "ljudem včasih kaj težko pojasniti, ampak morda bodo razumeli argumente".

Na sredinem glasovanju o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pa bodo poslanci DeSUS glasovali proti, je napovedal.

Vodja poslanske skupine Franc Jurša pa je v izjavi za medije povedal, da se bo pri vprašanju predčasnih volitev oz. oblikovanja nove vlade prilagodil odločitvam stranke in poslanske skupine. "Tako da ne želim reči, da me ta stolček toliko zanima, da bi želel na njem še obsedeti do konca mandata. Dobil sem mandat ljudi, to bi bilo najbolj idealno, da se oddela do konca. Ampak če se stvari tako odvijajo, se pač tako odvijajo," je dodal Jurša.

Meni, da je prihodnje dogajanje odvisno od velikih igralcev.