prijateljstvo Dobra karma

Zgodba o dveh bratih vam morda reši odnos

Čuki Svet24.si

Čuki v pesmi kihajo in kašljajo, da bi nas ...

evri denar xx Reporter.si

Pomoč samozaposlenim: Obrazec sem v petek ...

Praznovanje stoletnice v Domu starejših občanov Fužine Svet24.si

FOTO: V fužinskem domu starejših občanov ob ...

20200312-00994837 Necenzurirano

Afera maske: Počivalškovi ujeti na laži

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

Slovenija

V SLS zgroženi nad nazivom »koalicija sovraštva«

Deli na:
V SLS zgroženi nad nazivom »koalicija sovraštva«

Predsednik SLS Marjan Podobnik - Foto: Primož Lavre

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v stranki SLS, so v stranki zgroženi ob dejstvu, da jutrišnji shod, namenjen nasprotovanju predvideni prihodnji vladi, organizatorji imenujejo Shod proti koaliciji sovraštva. Nesprejemljivo za njih je, da se z nazivom »koalicija sovraštva« imenuje predvidena prihodnja vladna koalicija. Sporočilo v celoti objavljamo:

Ljubljana, 27. februar 2020 – SLS: Označevanje nastajajoče vlade z nazivom »koalicija sovraštva« je nesprejemljivo

V SLS smo zgroženi ob dejstvu, da jutrišnji shod, namenjen nasprotovanju predvideni prihodnji vladi, organizatorji imenujejo Shod proti koaliciji sovraštva. Za nas je nesprejemljivo, da se z nazivom »koalicija sovraštva« imenuje predvidena prihodnja vladna koalicija, za katero je dalo svoj podpis več kot pol vseh poslancev Državnega zbora Republike Slovenije, in ki so jo podprla vsa glavna gospodarska združenja v Sloveniji ter le v nekaj dneh skoraj polovica vseh slovenskih županov. Nesprejemljivo je, da se na tako razdiralen in sovražen način poskuša onemogočiti oblikovanje vlade desnosredinskih in levosredinskih strank, ki so zmogle dialog in pogum, da so kljub številnim programskim in ideološkim razlikam oblikovale program vlade, ki bo dala v ospredje reševanje ključnih vprašanj v nepredvidljivih časih, vse od zdravstvenih, varnostnih do gospodarskih in socialnih.

Za SLS je legitimno argumentirano nasprotovanje kakršnikoli vladni koaliciji ali njeni vsebini delovanja. Nesprejemljivo pa je dobesedno hujskanje k dodatnemu razdoru in razkolu v slovenski družbi, ki je še vedno obremenjena s preteklimi delitvami in kjer je sodelovanje ideološko različnih strank prej izjema kot pravilo.

V SLS podpiramo oblikovanje nove vlade, za katero verjamemo, da bo kljub časovnim in finančnim omejitvam Slovenijo usmerila v bolj enakomeren razvoj, bolj pravno državo in v boljše možnosti za delovanje gospodarstva ter socialno pravičnost.

Organizatorje jutrišnjega protesta pozivamo, da se vzdržijo nedopustnih nedemokratičnih pritiskov na legitimno odločanje predstavnikov ljudstva v Državnem zboru RS.

V SLS tudi pozivamo predstavnike vseh pristojnih institucij v Sloveniji, da se opredelijo do nesprejemljivega etiketiranja poslancev in volivcev štirih slovenskih političnih strank z nazivom »koalicija sovraštva«, ki je že v svojem samem temelju sovražen. S to opredelitvijo bi najvišji predstavniki slovenske države vzpodbudili duh sodelovanja in povezovanja ter se opredelili proti nadaljnjim delitvam.

loading...
Loading...