Hajni Blagne Dobra karma

Mlajši brat Helene Blagne že 40 let živi ...

I-rosvita pesek-pl004 Svet24.si

Morda pa je še čas za streznitev in lepše ...

ivan zidar pl Reporter.si

Vojna zakoncev Zidar (2.): Osebni stečaj Ivana ...

Janša in Pivec Svet24.si

Političarke, ki jih odnaša kljub zaupanju ...

Screenshot 2020-04-14 at 13.53.29 Necenzurirano

Ne STA, Urbanija pretaka javni denar v zasebne ...

klemen-bunderla, vlomilec Odkrito.si

Klemen Bunderla presenetil vlomilca?

jožica in jože rožen Njena.si

Jože si želi Jožico, kaj pa na to pravi ona?

Slovenija

Karl Erjavec naj bi po vnovičnem prevzemu Desusa takoj sklical klavzuro, na kateri se bodo odločili, ali bodo ostali v Janševi vladi ali pa jo zapustili

Deli na:
Karl Erjavec naj bi po vnovičnem prevzemu Desusa takoj sklical klavzuro, na kateri se bodo odločili, ali bodo ostali v Janševi vladi ali pa jo zapustili

Foto: Primož Lavre

Tako v vladajoči koaliciji kot v opozicijski koaliciji ustavnega loka nestrpno čakajo na kongres Desusa, predvsem pa na to, kaj se bo zgodilo po njem.

Po neuradnih, a dobro obveščenih virih, naj bi Karl Erjavec, če bo na kongresu vnovič izvoljen za predsednika stranke, kmalu sklical klavzuro, na kateri bo vodstvo stranke ocenilo politično stanje v državi in vlogi stranke Desus v tej koaliciji.

S tem se menda strinja tudi začasni zastopnik stranke Desus, minister za zdravje Tomaž Gantar, saj naj bi bila to logična poteza za nadaljevanje dela stranke. Še posebej, ker o tem ne bodo mogli razpravljati delegati kongresa, ki se ne bodo mogli zbrati v dvorani na Gospodarskem razstavišču, ampak bodo zaradi epidemije kongres opravili kar dopisno, z oddajo glasovnic po pošti.

Kot je znano, bodo lahko glasovali od 28. novembra do 1. decembra, volilna komisija pa bo glasovnice odprla in preštela 5. decembra, ko bo tudi sporočila rezultate. Kmalu za tem pa je pričakovati sproščanje ukrepov, ki bo omogočilo, da se bo zbralo vsaj vodstvo stranke: izvršilni odbor, deset predsednikov pokrajinskih odborov in pet poslancev, kar je približno 35 ljudi.Čeprav je vodja poslanske skupine Franc Jurša napovedal, da bodo izvrševanje programa Desusa v koaliciji pretresali šele marca, ob prvi obletnici vlade, naj bi se po naših zanesljivih informacijah to zgodilo že na omenjeni klavzuri po kongresu stranke Desus, torej decembra.

Če se bo stranka odločila za odhod iz koalicije, pa to še vedno ne bo dovolj za zamenjavo vlade. Za konstruktivno nezaupnico namreč tako imenovana KUL koalicija potrebuje najmanj 46 poslanskih glasov, ki jih niti skupaj z vsemi Desusovimi poslanci nima (pa še pri teh ne more računati na vse, saj je Robert Polnar večkrat napovedal, da bo on še naprej podpiral Janševo vlado).

Zato se je vnovič obudila ideja o povezovanju Desusa in SMC, pri čemer naj bi tokrat razmišljali o ponudbi najmanj trem poslancem SMC, da prestopijo v vrste Desusa in si tako zagotovijo nadaljevanje politične kariere v bolj perspektivni stranki.

Loading...