oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kučan po telefonu nadiral Šoltesa, ker ni sklenil koalicije z Bratuškovo

Deli na:
Kučan po telefonu nadiral Šoltesa, ker ni sklenil koalicije z Bratuškovo

Foto: Bobo

Ker Igor Šoltes ni uspel spraviti svojo Verjamem v predvolilno koalicijo z Zavezništvom Alenke Bratušek, naj bi Milan Kučan izgubil živce, klical Šoltesa in mu grozil, da bo uničil njega in njegovo družino. Pogovor naj bi slišal Šoltesov sopotnik v avtomobilu, saj naj bi Kučan klical ravno med vožnjo. To naj bi bil predsednik sveta stranke Verjamem Sašo Fras, vendar ta pravi, da »načeloma« takrat ni bil zraven, je pa to zgodbo slišal pozneje od drugih.

Kot je znano, je 17. junija svet stranke Verjamem zavrnil predvolilno koalicijo z Zavezništvom Alenke Bratušek, ki je predvidevala nastop na skupni listi. Z večinskim mnenjem naj bi na koncu razprave soglašal tudi Šoltes. Tako sta stranki vložili vsaka svojo listo, zato se lahko zgodi, da bosta obe ostali zunaj parlamenta. Dan po tej odločitvi naj bi Šoltesa, ki naj bi se prav takrat vozil z avtomobilom,  klical Kučan ter mu rekel, da morajo iti v koalicijo z Bratuškovo in naj ne drzne, da tega ne bi naredili, kajti glasovi se ne smejo deliti, ker je potrebno uničiti Janeza Janšo. Če se to ne bo zgodilo, naj bi uničil Šoltesa in njegovo družino, na kar naj bi prekinil pogovor. Sopotnik, ki naj bi slišal ta pogovor, naj bi bil zgrožen.

Po naših informacijah naj bi bil takrat skupaj s Šoltesom v avtomobilu Fras, zato smo ga poklicali in vprašali, ali je ta zgodba resnična. Odgovoril je, da je takšne informacije tudi sam slišal in da se o tem govori v določenih krogih stranke. Na vprašanje, če drži, da je bil v času Kučanovega klica skupaj s Šoltesom v avtomobilu, pa je zmedeno odgovoril: »Načeloma ne, z njim sem se srečal po tem, ko se je o tem začelo govoriti.«

Informacije smo prevrjali tudi pri Igorju Šoltesu, ki nam je na sms sporočilo odgovoril, da "ta info ne drži".