zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Krkovič: Udbomafija si je lastnoročno odstranila krinko

Deli na:

Pri Depali vasi je šlo za politično zaroto proti Janezu Janši z uporabo skrajno umazanih metod Udbe. To delovanje smo zaznali, identificirali namen in z ustrezno taktiko obrnili njihove aktivnosti proti njim samim, je v pogovoru za Demokracijo dejal brigadir Anton Krkovič.

Pri Depali vasi je šlo za politično zaroto proti Janezu Janši z uporabo skrajno umazanih metod Udbe. To delovanje smo zaznali, identificirali namen in z ustrezno taktiko obrnili njihove aktivnosti proti njim samim, je v pogovoru za Demokracijo dejal brigadir Anton Krkovič.

Krkovič je zadovoljen, da so letos na slovesnosti v Ivančni Gorici in v Stični na primeren način obeležili 20. obletnico demokratičnih sprememb, prve demokratično izvoljene slovenske vlade in manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ). "Kajti ne pozabimo, da so pristojne državne institucije sprva naredile vse, da ustrezne obeležitve ne bi bilo," je poudaril.

Trgovina z orožjem po mnenju Krkoviča ni mati slovenskih afer, kot to trdi Spomenka Hribar. "To je zmotna trditev, kajti po mojem trdnem prepričanju je mati vseh tovrstnih afer lahko le tisto, kar je izvirni greh, to pa je razorožitev," je poudaril. Kot meni, so tovrstni očitki le eden od premišljenih trikov za diskreditiranje osamosvojiteljev.

O sestanku z nekdanjim direktorjem HSE, direktorjem Rotisa Ivanom Črnkovičem in predstavniki Patrie septembra 2005 je Krkovič povedal, da svoje navzočnosti na tem sestanku ni nikoli tajil. Kot je dejal, pa je bil tam, da bi se srečal s prijatelji ob jutranji kavi. "Da pa je ob tem srečanju med poslovneži potekal tudi poslovni pogovor, se mi je in se mi še vedno zdi nekaj najbolj običajnega in samoumevnega," je pojasnil.


Glede srečanja Krkoviča, Darka Njavra in predsednika uprave Viator & Vektorja Zdenka Pavčka in domnevnega izročanja vizitk Pavčku pa je med drugim povedal, da je Pavčka ob tej kavi prvič videl v živo. "Večji razlog za kavo v njegovi pisarni od njega samega je bil Igor Zajec, ki je brat mojega izbranca za načelnika MSNZ takratne občine Šiška". Sicer pa se je tudi Pavček po javnem pozivu in grožnji s tožbo eksplicitno izjasnil, da mu je vizitke izročil Njavro, je pojasnil Krkovič. "Kje in kdaj ne vem, kajti to, če se je, se ni dogajalo vpričo mene," je dejal.

Na prvo povabilo na zaslišanje v zadevi Patria se je Krkovič odzval, saj je potekalo pod formalnim statusom osebe, ki razpolaga s podatki, ki bi utegnili biti koristni za nadaljnji potek preiskave. Ko pa je pred drugim zaslišanjem doživel "formalno prekategorizacijo iz osebe s podatki v osumljenca in so mi ta korak utemeljevali s stvarmi, ki niso imele ne repa ne glave, sem uveljavil pravno možnost obrambe z molkom".

"Dal sem jim jasno vedeti, da bom odgovarjal na njihova vprašanja le tam, kjer bodo tudi oni kot stranka v postopku enakovredno meni kot osumljencu dolžni podati dokaze za svoje trditve. To pa je pred preiskovalnim sodnikom ali tožilcem," je še poudaril brigadir Anton Krkovič.