sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Krkovič razgalja svoje preganjalce: Brez Kučana nimajo korajže za soočenje z mano

Deli na:
Krkovič razgalja svoje preganjalce: Brez Kučana nimajo korajže za soočenje z mano

Foto: Bobo

Medtem ko so mi v Ljubljani na Gimnaziji Jožeta Plečnika odpovedali predavanje, sem brez težav predaval dijakom na Gimnaziji Želimlje, sporoča brigadir Tone Krkovič. Ne s strani kakšnega sindikata, še manj pa s strani staršev in dijakov, ni bilo zadržkov okoli mojega predavanja, pravi Krkovič.

Profesor zgodovine Jurij Emeršič ga je povabil, kot je v času obletnice osamosvajanja povabil že druge ključne akterje tistega časa.

Izjava profesorja Emeršiča:

Krkovič ob tem izziva akterje ovadbe glede sestrelitve helikopterja JLA na soočenje pred kamerami v oddaji Vroči stol. Nazadnje si tega niso upali, zato predlaga, da se naslednjič v oddajo povabi tudi Milana Kučana "in bo morda takrat več korajže za soočenje z mano".

Objavljamo Krkovičevo izjavo:

Še vedno vroč spomin na moje odpovedano predavanje na Gimnaziji Jožeta Plečnika v Ljubljani ob koncu meseca aprila. Škandal, ki je dvignil veliko prahu, je samo eno izmed dejanj v kontekstu blatenja mojega imena in Slovenske osamosvojitve kot celote.

Sem pa v četrtek, 19. maja, brez težav predaval dijakom na Gimnaziji Želimlje, kamor me je, z veseljem, povabil profesor zgodovine Jurij Emeršič. In tokrat ni bilo, ne s strani kakšnega sindikata, še manj pa s strani staršev in dijakov, nobenih zadržkov okoli mojega predavanja. Kot je v tonskem prispevku povedal prof. Jurij Emeršič, se v času, ko praznujemo slovensko osamosvojitev, na Gimnazijo Želimlje, vedno povabi kakšnega od ključnih akterjev tistega časa. Tako sta tam, med drugimi, predavala tudi Ivan Oman in Lojze Peterle. Jaz sem povabilo seveda sprejel z veseljem in ponosom.

Prav tako sem se v četrtek, 19. maja, odzval povabilu v oddajo Vroči stol na televiziji Top TV, kjer naj bi se soočil z nekaterimi akterji moje zadnje ovadbe glede sestrelitve helikopterja JLA v Ljubljani (Draga Potočnjak, Emilija Mrlak) in nekaterimi drugimi (Miha Butara, Vinko Beznik…). Vsi po vrsti so soočenje v oddaji odklonili zato predlagam, da se naslednjič v oddajo povabi tudi Milana Kučana in bo morda takrat več korajže za soočenje z mano.

Posnetek oddaje si lahko ogledate na naslednji povezavi: http://toptv.si/oddaje/vroci_stol/

»UPORNIK Z RAZLOGOM«
BgGen Tone Krkovič, načelnik MSNZ RS 1990