profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kriminalisti preiskujejo Radio Slovenija

Deli na:
Kriminalisti preiskujejo Radio Slovenija

Foto: Bobo

Prostore tretjega programa Radia Slovenija so po neuradnih informacijah današnjih Financ pred nedavnim obiskali kriminalisti, ki naj bi iskali dokaze o domnevnem nezakonitem izdajanju fiktivnih študentskih napotnic. Na javnem zavodu Radiotelevizija Slovenija (RTVS) zadeve ne želijo komentirati, ker je še v fazi preiskave.

Z RTVS so za STA poleg tega sporočili, da ne želijo in ne morejo prejudicirati razpleta zadeve. "Vodstvo Radia Slovenija je v skladu s svojimi pooblastili izvedlo vse potrebne ukrepe in aktivnosti," so pojasnili.

Policija je za Finance potrdila, da policisti Policijske uprave Ljubljana zbirajo obvestila o sumu kaznivega dejanja, povezanega z izdajanjem napotnic za študentsko delo in s tem povezanimi izplačili. O sumih nepravilnosti so jih obvestile odgovorne osebe javnega zavoda, zaradi tajnosti predkazenskega postopka pa več informacij niso posredovali.

Predsednik nadzornega sveta RTVS Miha Klun je za Finance povedal, da se bodo o tem pogovarjali v torek na izredni seji nadzornega sveta. "Pogovorili pa se bomo tudi o odnosu vodstva do javnosti in do nadzornikov," je dejal Klun, ki v sredo popoldne še ni nič vedel o kriminalistih v zavodu.

Po poročanju Financ je na tretjem programu Radia Slovenija, programu ARS, redno zaposlenih 39 ljudi. Strošek dela redno zaposlenih je bil lani 1.436.474 evrov bruto ali povprečno več kot tri tisoč evrov na zaposlenega mesečno.