nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Direktor TVS Janez Lombergar odstopil

Deli na:
Direktor TVS Janez Lombergar odstopil

Foto: Bobo

Direktor Televizije Slovenija Janez Lombergar je danes generalnemu direktorju RTV Slovenija Marku Filliju podal odstopno izjavo, s katero z 31. oktobrom 2014 odstopa kot direktor Televizije Slovenija, so sporočili iz javnega zavoda RTV Slovenije.

Javni zavod RTV Slovenija bo jutri, 19. septembra 2014, objavil razpis za direktorja Televizije Slovenija, rok za prijave pa bo 10. oktober 2014.

Janez Lombergar, ki bi mu sicer štiriletni mandat direktorja Televizije Slovenija potekel 28. februarja 2015, je v odstopni izjavi zapisal, da želi omogočiti novemu direktorju, da čim prej prevzame vodenje programsko-producentske enote Televizije Slovenija in po sprejetju Programsko-poslovnega načrta za leto 2015 začne njegovo uresničevanje. Novi direktor bo tako imel predvsem možnost, da že predlaga generalnemu direktorju v imenovanje nove odgovorne urednike Televizije Slovenija, ki jim mandati potečejo v začetku leta 2015 oziroma sredi prihodnjega leta, so še sporočili iz Službe za odnose z javnostmi RTV Slovenije.

Janez Lombergar je bil direktor Televizije Slovenije od februarja 2011, pred tem je bil v. d. direktorja Televizije Slovenija od septembra 2010, Televizijo Slovenija pa je vodil tudi med letoma 1992 in 2002.