Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kresalova zavaja in prireja cene najemnin

Deli na:

Notranja ministrica Katarina Kresal v zvezi z najemom stavbe na Dimičevi od prijatelja Igorja Pogačarja dodatno zavaja glede cen najema drugih poslovnih prostorov. Kresalova je svojemu prijatelju Pogačarju s sklenitvijo najemne pogodbe za stavbo, v kateri je Nacionalni preiskovalni urad, omogočila sanjski zaslužek.

Notranja ministrica Katarina Kresal v zvezi z najemom stavbe na Dimičevi od prijatelja Igorja Pogačarja dodatno zavaja glede cen najema drugih poslovnih prostorov. Kresalova je svojemu prijatelju Pogačarju s sklenitvijo najemne pogodbe za stavbo, v kateri je Nacionalni preiskovalni urad, omogočila sanjski zaslužek.

Po razkritju, da plačuje ministrstvo za notranje zadeve pod vodstvom Katarine Kresal na podlagi najemne pogodbe z Ram Investom Igorja Pogačarja astronomsko visoko najemnino za najem poslovnih prostorov v stavbi na Dimičevi 16, prihajajo na dan novi podatki, obremenilni za Kresalovo. Potrjujejo, da je ministrica svojemu prijatelju Pogačarju s sklenitvijo najemne pogodbe za stavbo, v kateri je Nacionalni preiskovalni urad, omogočila sanjski zaslužek.

Znano je, da Kresalova za najem tako velike površine (najprej so na MNZ iskali dva tisoč kvadratnih metrov poslovnih prostorov, dejansko so od Ram Investa nato najeli 10.451 kvadratnih metrov) ni objavila javnega razpisa. Namesto tega so na MNZ pri iskanju najbolj primerne lokacije sami izbrali poleg Ram Investa še šest lokacij. Med temi tudi novo poslovno stavbo na Dunajski 151 v Ljubljani, o kateri so zapisali, da stane najem 18 evrov za kvadratni meter (torej vseh, ne le pisarniških prostorov). Pozanimali smo se pri družbi MID Investicije, ki objekt trži, kolikšna je cena najema. Okvirna cena za neto pisarniške površine je od 15 do 16 evrov za kvadratni meter na mesec, to pa je bistveno manj od cene za najem prostorov na Dimičevi 16. Zanje so na MNZ sicer zapisali ceno 17 evrov za kvadratni meter pisarniških prostorov, toda izračun pokaže, da je na Dimičevi dejanska cena za najem pisarniških prostorov, upoštevajoč primerljive cene  drugih prostorov, kar 23 evrov na mesec za kvadratni meter. Po podatkih MNZ naj bi stal najem poslovnih prostorov v novi stavbi Trnovska vrata 15 evrov na mesec za kvadratni meter, toda pri enem od podjetij, ki tam trži najemne prostore, so nam pojasnili, da je dejanska cena za najem kvadratnega metra neto pisarniške površine od 10 do 12 evrov na mesec. Skratka, Kresalova ne zavaja zgolj pri ceni za najem prostorov od prijatelja Pogačarja na Dimičevi s prikazovanjem prenizkih številk, ampak poskuša prirediti tudi cene na drugih lokacijah in jih prikazati višje, kot dejansko so.