Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kozlovičeva na novi položaj predvidoma konec naslednjega tedna

Deli na:
Kozlovičeva na novi položaj predvidoma konec naslednjega tedna

Foto: Bobo

Poslanka SMC Lilijana Kozlovič bo funkcijo generalne sekretarke vlade prevzela predvidoma konec naslednjega tedna. Kot je danes povedala za STA, pričakuje, da bo na položaj imenovana na četrtkovi seji vlade, v petek se bo z njenim odstopom z mesta poslanke seznanil DZ, tako bi že naslednji dan lahko tudi uradno nastopila svoj položaj.

Kozlovičeva je še dodala, da odločitev za prevzem funkcije ni bila težka. Povabilo predsednika vlade Mira Cerarja je sprejela z velikim čutom odgovornosti, ob tem pa se zaveda, da jo čaka trdo in predvsem strokovno delo.

Poslanka, ki prihaja z Obale, je priznala, da za zdaj še ni v celoti seznanjena s vsem, kar jo čaka v bližnji prihodnosti, zato bo o svojih načrtih bolj jasno spregovorila po imenovanju. "Sem pa vselej v ospredje postavljala javni interes in dobrobit ljudi in jih postavljala na prvo mesto, včasih tudi pred samo seboj, in tako bo tudi ostalo," je dejala.

Kot je povedala, ji bodo najbolj koristile izkušnje iz časov, ko je bila načelnica koprske upravne enote, kjer je združevala in zagotavljala zakonitost zelo različnih delovnih področij. Veliko izkušenj si je nabrala tudi pri delu na ministrstvu za javno upravo, kjer je bila zadolžena za pripravo predpisov in odpravo administrativnih ovir, pa tudi praksa na sodišču v okviru pravniškega državnega izpita ji je po njenem mnenju prinesla dodaten širši pogled.

"Izkušnja v parlamentu pa mi bo pomagala, da bom poleg strokovnosti in zakonitosti v svoje delo lahko vnesla tudi razum v smislu tistega, kar je dobro za ljudi," je še dodala prihodnja generalna sekretarka vlade.

Cerar je njeno imenovanje napovedal po četrtkovem posvetu vladne koalicije. Kozlovičeva bo na tem mestu nasledila Darka Krašovca, ki je po očitkih v medijih ponudil odstop, Cerar pa ga je zato, da razbremeni delo generalnega sekretariata in vlade, v sredo tudi sprejel.

Poslanko Kozlovičevo, ki je tudi namestnica vodje poslanske skupine, bo po odhodu v vlado v poslanskih klopeh nasledila upokojena zdravnica Vlasta Počkaj, izvoljena na listi SMC v Sežani.