Revija Reporter
Slovenija

Koga pozna več Slovencev: Janšo ali Backa Jona (VIDEO)

M. M.
1.912

23. jul. 2022 6:00

Deli na:

Stranka SDS na družbenem omrežju tiktok širi podobo drugačne stranke, ki smo je vajeni s facebooka ali twitterja: namesto z manipulacijami in splošno strupenostjo poskušajo volivce prepričati, da so v SDS prav zabavni fantje in dekleta.

Tovarna laži: Alenka »Kopriva« Jeraj napada Goloba, da naj bi v času požarov supal, SDS pa za katastrofo na Krasu krivi Niko Kovač

Med drugim so objavili video, v katerem priznajo, da povprečen uporabnik tiktoka ne bi prepoznal niti treh poslancev SDS. Ti poslanci se pred kamero smehljajo, mahajo, brcajo žogo in na različne načine poskušajo kazati svojo »sproščenost«. Na koncu videa pa se pojavi tisti, ki ga menda poznajo vsi: prvak SDS Janez Janša.

Na video SDS se je odzval Inštitut 8. marec, ki je s stranko že dolgo na bojni nogi, odnosi pa so se še posebej zaostrili po referendumski kampanji o zakonu o vodah. Ta teden je stranka inštitut in njegovo direktorico Niko Kovač celo obtožila, da je z rušenjem zakona na referendumu povzročila pomanjkanje vode na Krasu, kjer zdaj divjajo požari.

Inštitut je na tiktok video SDS odgovoril s svojim video, v katerem sodelavci inštituta imitirajo početje poslancev SDS v omenjenem videu, tisti, ki ga vsi poznajo, pa ni Janez Janša temveč Bacek Jon.