Revija Reporter
Slovenija

Rok Jarc se je postavil za nekdanjega poslanca SDS Andreja Čuša, ki mora SDS plačati več tisoč evrov

N. G.

16. nov. 2020 6:00

Deli na:

V soboto so nekateri mediji objavili, da je stranka SDS na okrajnem sodišču na Ptuju zmagala v tožbi zoper nekdanjega poslanca te stranke Andreja Čuša, zdaj predsednika stranke Andrej Čuš in Zeleni Slovenije. Tako mora nekdanji poslanec SDS plačati tej stranki 5161 evrov in obresti od leta 2016.

Kot je na omrežju facebook objavil libertarec Rok Jarc, kar naenkrat s strani najbolj desne stranke, kar jo je v državi, ni moč prebrati prav nobenih očitkov o krivosodju in o globoki državi.

“Ker sem fanta v tistih časih spremljal, vem, da je izstopil iz SDS predvsem zaradi njihove dvojne drže glede ilegalnih migrantov, nerazumljivega glasovanja njihovih poslancev v evropskem parlamentu, predvsem pa zaradi udeležbe njihovih članov pri gradnji džamije, čeprav so v javnosti dajali povsem drugačen vtis.”

Dodal je, da so se njune poti s Čušem v zadnjem času razšle, vendar kljub vsemu meni, da je nekdanji poslanec takrat naredil prav.

Jarc je nagovoril “vse ljudi dobre volje, svobodnjake, kristjane, libertarce, nacionaliste in tiste, ki bi si želeli živeti v mirni, urejeni in podjetniško usmerjeni državi, da mu pomagamo po svojih močeh.”

Sodba še ni pravnomočna, saj se lahko Čuš pritoži na višje sodišče.