andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ko Real Madrid postane vaški nogometni klub: oddajo Faktor Bojana Požarja spremlja le par tisoč gledalcev

Deli na:
Ko Real Madrid postane vaški nogometni klub: oddajo Faktor Bojana Požarja spremlja le par tisoč gledalcev

Voditelja Faktorja Aljuš Pertinač in Bojan Požar - Foto: TV3

»Faktor postaja Real Madrid slovenske medijske scene,« se hvali urednik oddaje Faktor na TV3 Bojan Požar, medtem ko mu novinar TVS Igor Pirkovič odgovarja, »da je trenutno šele peti v La ligi.«

Z drugimi besedami, to pomeni, da je TV3 po gledanosti za POP TV, TVS 1, Kanalom A in Planet TV. V resnici pa je šele na šestem mestu, tudi za TVS 2.

Po podatkih agencije AGB Nielsen Media Research, ki meri gledanost televizije, oddajo Faktor v času od 19.15 do 20.00 gleda okoli 0,1 odstotka gledalcev, kar v konkretnih številkah pomeni dva tisoč ljudi oziroma še manj, če odštejemo predšolske otroke.

Denimo prvo oddajo Faktor v novi sezoni, na kateri so gostili prvaka NSI Mateja Tonina in njegovega svetovalca Sebastjana Jeretiča, so malo bolj gledali, med 0,1 do 0,2 odstotka gledalcev, to pomeni do največ štiri tisoč gledalcev. Druge oddaje so bile še slabše gledane.

V tem časovnem obdobju je bilo pred TV zasloni med 41 do 45 odstotkov gledalcev, Dnevnik TVS 1 jih je gledalo okoli deset odstotkov, 24ur na POP TV pa od 16 do 17 odstotkov, pol odstotka jih je gledalo TVS 2, 0,1 odstotka TVS 3, dva odstotka Kanala A in 1,5 odstotka Planet TV,

Odstotki so nekoliko večji ob meritvah gledalcev, ki so ob tistem času pred malimi zasloni: Dnevnik TVS 1 je gledalo med 24 in 25 odstotkov gledalcev, 24ur na POP TV med 38 in 42 odstotkov gledalcev, Kanal A med štiri in pet odstotke, Planet TV med tri in štiri odstotke, Požarjev »Real Madrid« pa med 0,2 in 0,4 odstotka.

Oddajo Faktor po gledanosti prekašata tudi informativni oddaji Svet (Kanal A) in Planet ob 18 (Planet TV), ki sta na sporedu ob 18. uri. Medtem ko je Svet prejšnji ponedeljek gledalo med pet do sedem odstotkov vseh gledalcev (od 20 do 22 odstotkov vseh pred zasloni), jih je Planet ob 18 gledalo med dva do tri odstotke (od pet do deset odstotkov vseh pred zasloni).

Prvo oddajo Faktor v novi sezoni, na kateri so gostili prvaka NSI Mateja Tonina in njegovega svetovalca Sebastjana Jeretiča, so malo bolj gledali, med 0,1 do 0,2 odstotka gledalcev, to pomeni do največ štiri tisoč gledalcev. Druge oddaje so bile še slabše gledane.

Možno je, da je Faktor ljudje gledajo v poznejših terminih, zlasti če imajo na televizijskih sprejemnikih časovni zamik, ampak tega večina nima. Oddajo pa si lahko ogledajo tudi na kanalu youtube, toda – pozor! – trenutni rezultati kažejo zelo skromno gledanost. Še največjo gledanost je prejšnji teden dosegel Faktor s koprskim županom Alešem Bržanom, ki si ga je ogledalo nekaj več kot 2300 ljudi.

»Resnica boli, komentarji pa še bolj,« pravita voditelja oddaje Faktor na TV3 Bojan Požar in Aljuš Pertinač. Ta resnica je zanju še posebej kruta, saj njuno oddajo gleda zelo malo ljudi. Požarjev »Real Madrid« tako bolj spominja na vaški nogometni klub.