Revija Reporter
Slovenija

Bernard Brščič bo izstavil račun »podležem prvega reda«, ki so se ga lotili z diskvalifikacijami o homoseksualnosti in pedofiliji

M. M.

29. maj. 2019 6:00 Osveženo: 6:49 / 29. 5. 2019

Deli na:

»Ponižanja nisem vzel čisto osebno, imam še vedno zelo dobro mnenje o sebi, imam pa nekoliko slabše mnenje o Slovencih,« je v oddaji Faktor na TV 3 o svojem neuspehu na evropskih volitvah dejal Bernard Brščič.

Predsednik stranke Domovinska liga je razočaran zaradi slabega rezultata, s katerim on in stranka nista bila niti blizu Evropskemu parlamentu. »Zmagal je status quo, v Sloveniji v nasprotju z evropskimi trendi uspevajo stranke bruseljskega kartela,« pravi.



»Daš svoj socialni in človeški kapital, pustiš, da tri mesece serjejo po tebi, daš svoj finančni vložek in izjemno veliko energije, pol letošnjega dopusta, potem ti pa slovensko ljudstvo da 1,7 odstotka. Potem si misliš, no ja. Veliko truda za majhen izplen, a tako je življenje.«

Njegova stranka je dobila 1,7 odstotka glasov, Brščič pa 4420 preferenčnih glasov. »Razočaran sem, ker sem si domišljal, da sem neka blagovna znamka,« komentira rezultat.


Še posebej težko požre, da je »neka« Irena Joveva zbrala 41.870 preferenčnih glasov. »To je eno Celje za Ireno Jovevo, za Bernarda Brščiča pa devetkrat manj,« pravi.

»Ljudstvo mislim da nima prav, a imelo je možnost soditi in je tako odločilo,« povzema razpet volitev. Če nimaš podpore dominantnih medijev, je nemogoče uspeti na volitvah, meni. »Ljudje so dali sodbo, da so zadovoljni z Zverom, Bogovičem, z izglasovanjem migrantskih kvot in socialisti. Business as usual.«

Ustvaril si je tudi mnenje o »ničevosti« nekaterih ljudi, za katere je mislil, da si z njimi deli svetovnonazorske poglede, izkazali pa so se za »podleže prvega reda«.

»Osebno jim zamerim, ker je šlo za diskvalifikacije na osebni ravni, ki jih človek ne pozabi, o homoseksualnosti in pedofiliji.« Brščič jim sporoča, da tega ne bo pozabil in jim bo izstavil račun.