Revija Reporter
Slovenija

Škandal že v prvi oddaji nove sezone Faktorja: stalni sodelavec v živo po tviterju primitivno žalil gosta v studiu Mateja Tonina

Igor Kršinar

3. sep. 2019 5:46 Osveženo: 15:57 / 03. 9. 2019

Deli na:

Aljuš Pertinač, Matej Tonin in Sebastjan Jeretič: na dnu zaslona pa tvit Božidarja Novaka

Igor Kršinar

»Tonin, raje si zobe popravi, kot pa da plačuješ Jeretiča,« je med prvo oddajo Faktor v novi sezoni tvitnil Božidar Novak.

Žaljivi tvit so med oddajo večkrat prikazoval na malih zaslonih, medtem ko je gost Matej Tonin skupaj s Sebastjanom Jeretičem odgovarjal na vprašanja voditelja Aljuša Pertinača.

Božidar Novak je sicer stalni sodelavec oddaje, hkrati pa je tudi konkurent Sebastjana Jeretiča na področju komunikacijskega marketinga.

Kot je znano, je prvak NSI Matej Tonin za svetovanje pri pomikanju v politično sredino najel Sebastjana Jeretiča, ki ima dolgoletne politične komunikacijske izkušnje.

Božidar Novak je sicer že prejšnji teden napovedal, da bo Bernarda Brščiča v oddaji spraševal o platonski ljubezni z Normo Korošec ter pri tem uporabil nekaj zelo opolzkih besed, nakar ga je urednik Bojan Požar javno okrcal, da ne dovoli obračunavanja s sodelavci.

Po drugi strani pa so prav to dopustili v prvi oddaji Faktor, saj je Jeretič njihov stalni sodelavec, poleg tega so dopustili primitivno žaljenje gosta v studiu, prvaka NSI Mateja Tonina.

Gre za nezaslišani škandal, saj bi lahko filtirirali žaljive tvite, vendar tega niso storili. Vprašamo se, ali morda nalašč.

4820e63274f3b06a795580b880d22f56.jpeg

Odnosi med Janšo in Toninom so vse prej kot rožnati, zlasti po tem, ko je prvak NSI napovedal pomik v sredino, torej v prostor, ki ga SDS že nekaj let več ne more zasesti.