porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Slovenija

Knovs Črnčeca zaslišuje za zaprtimi vrati; Selana ni bilo v DZ

Deli na:
Knovs Črnčeca zaslišuje za zaprtimi vrati; Selana ni bilo v DZ

Damir Črnčec - Foto: Bobo

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) je današnje pogovore v zvezi s prisluškovalno afero v arbitraži za zaprtimi vrati začela zaslišanje nekdanjega direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Damirja Črnčeca. Še pred njim je bil vabljen nekdanji direktor Sove Sebastijan Selan, a se zaslišanja ni udeležil.

Po pogovoru s Črnčecem, ki je zdaj državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, člani komisije pričakujejo še nekdanjega direktorja Sove Staneta Štembergerja. Selan, Črnčec in Štemberger so bili direktorji Sove v letih od 2011 do 2013.

Člani Knovsa so prejšnjo sredo že opravili pogovore s slovensko agentko v arbitraži Simono Drenik in arbitrom Jernejem Sekolcem, pa tudi z Andrejem Rupnikom, ki je Sovo vodil med letoma 2007 in 2010. Predvidoma 28. junija naj bi pričala tudi bivša zunanja ministra Samuel Žbogar in Karl Erjavec. Komisija je na pogovor povabila še Vlasto Vivod, vodjo Erjavčevega kabineta, ter nekdanjega generalnega sekretarja MZZ Tomaža Kunstlja.

Cilj teh pogovorov je po besedah predsednika Knovsa Mateja Tonina (NSi) razčistiti, kdo je na slovenski strani odgovoren za afero, ko sta se v prisluhe očitno hrvaških obveščevalcev ujela Drenikova in Sekolec, čeprav se sploh ne bi smela pogovarjati.

loading...
Loading...