renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

turisti Svet24.si

Hrvati iščejo odgovore: »Zakaj imamo letos tako...

Lorella flego Svet24.si

FOTO: Vroče znane Slovenke: seksi 40-letnice

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

Slovenija

Knovs Črnčeca zaslišuje za zaprtimi vrati; Selana ni bilo v DZ

Deli na:
Knovs Črnčeca zaslišuje za zaprtimi vrati; Selana ni bilo v DZ

Foto: Bobo - Damir Črnčec

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) je današnje pogovore v zvezi s prisluškovalno afero v arbitraži za zaprtimi vrati začela zaslišanje nekdanjega direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Damirja Črnčeca. Še pred njim je bil vabljen nekdanji direktor Sove Sebastijan Selan, a se zaslišanja ni udeležil.

Po pogovoru s Črnčecem, ki je zdaj državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, člani komisije pričakujejo še nekdanjega direktorja Sove Staneta Štembergerja. Selan, Črnčec in Štemberger so bili direktorji Sove v letih od 2011 do 2013.

Člani Knovsa so prejšnjo sredo že opravili pogovore s slovensko agentko v arbitraži Simono Drenik in arbitrom Jernejem Sekolcem, pa tudi z Andrejem Rupnikom, ki je Sovo vodil med letoma 2007 in 2010. Predvidoma 28. junija naj bi pričala tudi bivša zunanja ministra Samuel Žbogar in Karl Erjavec. Komisija je na pogovor povabila še Vlasto Vivod, vodjo Erjavčevega kabineta, ter nekdanjega generalnega sekretarja MZZ Tomaža Kunstlja.

Cilj teh pogovorov je po besedah predsednika Knovsa Mateja Tonina (NSi) razčistiti, kdo je na slovenski strani odgovoren za afero, ko sta se v prisluhe očitno hrvaških obveščevalcev ujela Drenikova in Sekolec, čeprav se sploh ne bi smela pogovarjati.

Loading...