meditacija Dobra karma

Astrologinja svari: prizanešeno vam ne bo nič, a...

gorila, malabo Svet24.si

FOTO in VIDEO: Oskrbnico brutalno napadel Malabo, ...

kozelj sds velenje sveta masa tw Reporter.si

Česa takega še nismo videli! Velenjska SDS pred ...

Spopadi v Gorskem Karabahu Svet24.si

VIDEO: Začetek nove vojne, ki je pretresla celo ...

gantar Necenzurirano

V imenu korone polnijo ordinacije in žepe ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

ana jaka Njena.si

Ana in Jaka Hafner nista zaročena: Nategu so vsi ...

Slovenija

Kmetje pišejo Šarcu in podpirajo Pivčevo: Gre za linč ministrice

Deli na:
Kmetje pišejo Šarcu in podpirajo Pivčevo: Gre za linč ministrice

Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo - Foto: Primož Lavre

Kmetijski sektor je stopil v bran ministrici Aleksandri Pivec, ki se je znašla pod plazom očitkov zaradi svojega dela pri projektu SRIPT, pri katerem je ministrstvo za gospodarstvo ugotovilo nepravilnosti. Sindikat kmetov Slovenije in nekatere druge organizacije iz sektorja so se ločeno s pismi obrnile na premierja Marjana Šarca.

Sindikat kmetov Slovenije, Slovenska zveza prašičerejcev in območne enote Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije Murska Sobota, Ptuj in Maribor so v skupnem pismu Šarcu zapisali, da ministrica dela odlično. "Verjetno pa nekoga v Sloveniji moti, da res dela in zastopa interese kmetov ter slovenskega podeželja. V njenem mandatu je agencija za kmetijske trge postala bistveno bolj prijazna in učinkovita, pripravila je osnutek zakona o spremembi zemljiške politike. Zakon kmetje pričakujemo že vsaj 20 let," so navedli.

Ker je pred slovenskim kmetijstvom pomembno obdobje, saj smo ravno v času priprave dokumentov nove skupne kmetijske politike EU in Slovenije, kjer so potrebna ostra pogajanja, si mora Slovenija izpogajati strukturi slovenskega kmetijstva primerno politiko, kar ministrica dejansko zelo uspešno tudi vodi, so poudarili. Zato Šarcu predlagajo, da preden sprejme kakršnokoli odločitev, premisli, da je "v Sloveniji žal malo politikov, ministrov, ki bi tako dobro in s srcem delali za Slovenijo".

Zaskrbljeni si tudi v Zvezi društev rejcev drobnice Slovenije, kjer so v pismu Šarcu zapisali, da gre za linč kmetijske ministrice, ki je posledica znotrajstrankarskega boja za vodstveni položaj. "Veliko škodo zaradi takšnega delovanja pa bomo utrpeli kmetije," so zapisali in dodali, da je Pivčeva po več kot desetletju prva oseba na čelu kmetijskega ministrstva, ki jim je prisluhnila.


"Za slovensko kmetijstvo bo nastala nepopravljiva škoda, če s čela kmetijskega ministrstva odide ministrica, ki dela s srcem za slovenske kmete," so dodali.

Na Šarca se je obrnil tudi Konzorcij Brda, saj menijo, da je Pivčeva aktivno podprla briške vinarje, posebej v prizadevanjih za čezmejno regijsko zaščito avtohtone rebule. "Ne želimo soditi o vprašanjih, ki niso iz naše pristojnosti, želimo pa opozoriti na pomemben prispevek ministrice na poti uresničevanja naših gospodarskih ciljev. Imamo sposobno, kompetentno in delovno ministrico, ki ne beži od težkih izzivov, temveč se z njimi sooča in ustvarja učinkovite rešitve - to je naša izkušnja, o vsem ostalem pa pričakujemo, da odločajo za to pristojni organi," so dodali.

Ministrica, ki je trenutno na bolniški, je v ponedeljek dejala, da želi svoje delo pri projektu, ki ga je vodila Turistično-gostinska zbornica Slovenije, predstaviti premierju Šarcu in da je pripravljena tudi odstopiti, Šarec pa je povedal, da revizije projekta še ni prebral. Premier bi se lahko s kmetijsko ministrico o njeni usodi pogovoril v sredini prihodnjega tedna, vendar pa je to odvisno tudi od vrnitve ministrice na delovno mesto, saj je trenutno bolniško odsotna.

Vodje poslanskih skupin so sicer ta teden dejali, da usodo ministrice prepuščajo Šarcu, ki pa je, kot so nekateri poudarili, standarde za obstanek ministrov v vladi postavil zelo visoko.

Loading...