severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

masterchef 3 obrez Njena.si

Slovo od skrivalnic: zmagovalec MasterChefa ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Slovenija

Kirurg Erik Brecelj gost prve oddaje Studio necenzurirano na TV Aktual (VIDEO)

Deli na:
Kirurg Erik Brecelj gost prve oddaje Studio necenzurirano na TV Aktual (VIDEO)

V prvi oddaji je Primož Cirman gostil dr. Erika Breclja. - Foto: Klemen Kržič

Primož Cirman, urednik portala Necenzurirano.si, pripravlja in vodi tudi oddajo Studio necenzurirano na TV Aktual, vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 20.00, ponovitev oddaje pa bo vsak prvi četrtek v mesecu ob 19.00.

V prvi oddaji je gostil znanega kirurga brez dlake na jeziku, dr. Erika Breclja. Pogovarjala sta se o akutnih težavah v našem zdravstvu, o korupciji v zdravstvu, o zdravstveni reformi, o »veliki koaliciji«, ki obvladuje zdravstvo.

Brecelj in Cirman sta spregovorila tudi o problematiki nereguliranega popoldanskega dela zdravnikov. »To je neka anomalija, ki traja že vrsto let. Vprašanje, zakaj so določene storitve zelo zanimive za zasebnike, druge pa niso. Zavod za zdravstveno zavarovanje bi moral igrati aktivnejšo vlogo. Za posege in operacije, za katere ni zanimanja, bi moral dvigniti cene. Nujen je tudi večji nadzor kvalitete opravljenih storitev,« meni dr. Brecelj. »Vsak tak zdravnik šefa. Ti so odgovorni, kako se uporabljajo kadri. Vsak javni zavod ima direktorja. Po Mojih izkušnjah pa je izredno težko reorganizirati ustanovo, v kateri se lahko pleni.«

V oddaji Studi Necenzurirano je Brecelj tudi povedal, kaj pričakuje od nove ministrice, in zakaj se je razšel z nekdanjim ministrom Danijelom Bešičem Loredanom.