profimedia-0890030370 Svet24.si

Na Luni odkrili jamo, primerno za izgradnjo stalne...

alaya, portorož, požar Svet24.si

Foto: Žalostni prizori iz Portoroža, a lastnik ...

1695038455-dsc08594-1695038390241 Necenzurirano

Kaj vse po poplavah preiskuje policija: posle z ...

Andrej Voncina-fb Reporter.si

Bomba za vernike: razrešen in suspendiran ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Hahaha! Pogačar objavil zmagoslavno fotografijo, ...

Žan Videc, Martina Revija Stop

V zakulisju MMS

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Slovenija

Kirurg Erik Brecelj gost prve oddaje Studio necenzurirano na TV Aktual (VIDEO)

Deli na:
Kirurg Erik Brecelj gost prve oddaje Studio necenzurirano na TV Aktual (VIDEO)

V prvi oddaji je Primož Cirman gostil dr. Erika Breclja. - Foto: Klemen Kržič

Primož Cirman, urednik portala Necenzurirano.si, pripravlja in vodi tudi oddajo Studio necenzurirano na TV Aktual, vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 20.00, ponovitev oddaje pa bo vsak prvi četrtek v mesecu ob 19.00.

V prvi oddaji je gostil znanega kirurga brez dlake na jeziku, dr. Erika Breclja. Pogovarjala sta se o akutnih težavah v našem zdravstvu, o korupciji v zdravstvu, o zdravstveni reformi, o »veliki koaliciji«, ki obvladuje zdravstvo.

Brecelj in Cirman sta spregovorila tudi o problematiki nereguliranega popoldanskega dela zdravnikov. »To je neka anomalija, ki traja že vrsto let. Vprašanje, zakaj so določene storitve zelo zanimive za zasebnike, druge pa niso. Zavod za zdravstveno zavarovanje bi moral igrati aktivnejšo vlogo. Za posege in operacije, za katere ni zanimanja, bi moral dvigniti cene. Nujen je tudi večji nadzor kvalitete opravljenih storitev,« meni dr. Brecelj. »Vsak tak zdravnik šefa. Ti so odgovorni, kako se uporabljajo kadri. Vsak javni zavod ima direktorja. Po Mojih izkušnjah pa je izredno težko reorganizirati ustanovo, v kateri se lahko pleni.«

V oddaji Studi Necenzurirano je Brecelj tudi povedal, kaj pričakuje od nove ministrice, in zakaj se je razšel z nekdanjim ministrom Danijelom Bešičem Loredanom.