alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

nika dominik vstopna Njena.si

Nika razkrila razplet in zmagovalca šova Kmetija?

doncic young pm Ekipa24.si

Kakšna zaušnica DALLASU in Dončiću na prvi ...

Slovenija

Kdo vam laže? »Lovec na lažnivce« Boris Tomašič trdi, da Nova24TV ni ukradla fotografije Reporterjevega fotografa, čeprav imamo dokaze o kraji

Deli na:
Kdo vam laže? »Lovec na lažnivce« Boris Tomašič trdi, da Nova24TV ni ukradla fotografije Reporterjevega fotografa, čeprav imamo dokaze o kraji

Boris Tomašič, odgovorni urednik Nova24TV, je tudi samooklicani lovec na lažnivce - Foto: Primož Lavre

Neverjetno predrznost so si privoščili pri medijski hiši Nova hiša, ki stoji za portalom Nova24TV. Trdijo, da v članku na portalu ni objavljena fotografija Janeza Zemljariča, ki jo je posnel Reporterjev fotograf Primož Lavre, zato zavračajo plačilo odškodnine. A portal je Lavretovo fotografijo, potem ko smo prejšnji teden opozorili na krajo, preprosto odstranil in zamenjal z drugo fotografijo Zemljariča, zdaj pa se pretvarja, kot da ni storil nič narobe.

Reporter je prejšnji teden na Novo hišo poslal poziv a plačilo in opomin pred tožbo zaradi uporabe Lavretove fotografije v članku Po partijski liniji do poceni murgelskih dvorcev. Danes smo prejeli odgovor Nove hiše, pod katerim je podpisan direktor podjetja Boris Tomašič, sicer znan tudi kot voditelj oddaje Kdo vam laže na televiziji Nova24TV.

Vse je naše: mediji pod okriljem SDS spet ukradli Reporterjevo fotografijo, pri tem pa še ponovili že ovržene laži

Tomašič odgovarja, da v prispevku ni objavljene slike, za katero Reporter zahteva plačilo »domnevne škode«. Trdi, da je naš zahtevek »v celoti neutemeljen« in posledično zavrača izpolnitev Reporterjeve zahteve.

V članku res ni več Lavretove fotografije, a to samo zato, ker so jo po tem, ko smo o kraji slike pisali na Reporterju in jim poslali zahtevek za plačilo, zamenjali. Zdaj se »lovec na lažnivce« Tomašič spreneveda, da do kraje fotografije ni prišlo in kot »dokaz« prilaga posnetek zaslona članka na portalu Nova24TV z drugo fotografijo Zemljariča.

Članek, kot je bil prvotno objavljen z Lavretovo fotografijo Zemljariča:

Članek po zamenjavi Lavretove fotografije z drugo sliko Zemljariča:

In to potem, ko smo na Reporterju že prejšnji teden objavili zaslonski posnetke članka z ukradeno fotografijo – isti članek z istim naslovom in fotografijami je bil sicer objavljen tudi na portalu Demokracija.si, ki pa je po našem posredovanju Lavretovo fotografijo Zemljariča odstranil.

Mediji »v službi resnice« si sicer zelo radi prisvajajo Reporterjeve fotografije. Poleti so prvak SDS in predsednik vlade Janez Janša ter mediji pod njegovim nadzorom že ukradli fotografijo sestanka Luke Mesca in Bineta Kordeža, ki jo je prav tako posnel Lavre, ravno prejšnji teden pa je Nova24TV brez dovoljenja objavila še eno Lavretovo fotografijo. V članku Sporne povezave in posli vidnih članov LMŠ razjedali Šarčevo vlado je Nova24TV objavila sliko Damirja Črnčeca, ki jo je posnel Lavre in je bila že nekajkrat uporabljena na Reporterjevi spletni strani. Fotografije še po tednu dni niso zamenjali ali odstranili.

Posnetek zaslona članka na Nova24TV z Lavretovo fotografijo Damirja Črnčeca:

Loading...