favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kdo je kdo v Janševem kabinetu: najtesnejši sodelavci predsednika vlade in njihova vloga

Deli na:
Kdo je kdo v Janševem kabinetu: najtesnejši sodelavci predsednika vlade in njihova vloga

Predsednik vlade Janez Janša si je tako kot njegovi predhodniki izbral svojo ekipo, ki mu pomaga pri delu v njegovem kabinetu. - Foto: Primož Lavre

Kabinet predsednika vlade Janeza Janše sestavljajo operativci na najvišji ravni, zaslužni funkcionarji in svetovalci na najnižji ravni. Na njegovo zaupanje je trenutno zaposlenih devet funkcionarjev in deset sodelavcev. Objavljamo njihova imena in vlogo, ki jo imajo v Janševem kabinetu.

Sedem državnih sekretarjev je v kabinetu predsednika vlade.Nekateri so neke vrste nadministri in opravljajo nadzorniško vlogo resornih ministrov, drugi so tam zaradi političnih zaslug in ali so zgolj operativci na nižji ravni. Razkrivamo, kdo so prvoligaši, kdo je v drugi in kdo v tretji ligi.

Razkrivamo Janševega dolgoletnega plezalnega prijatelja, ki je na ministrstvu za obrambo vodil razpisno komisijo, ki je odločala o nakupu oklepnikov Patria, koga vse nadzoruje v vladi in v kabinetu ter zakaj se Žanu Mahniču v kabinetu vsi posmehujejo.

Pišemo tudi, katerega sedanjega Janševega državnega sekretarja so na strankarski televiziji SDS pred tremi leti in pol označili za nekdanjega sodelavca Udbe in kako je prišel v Janšev kabinet.

Objavljamo tudi vsa imena svetovalcev v kabinetu predsednika vlade, kakšno funkcijo opravljajo in katero svojo dolgoletno sodelavko je Janša degradiral.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Foto: naslovnica - Reporter št. 21, 2020