zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Katarina Bajuk pred sodiščem v podporo Janši: Pravica odložena je pravica odrečena

Deli na:
Katarina Bajuk pred sodiščem v podporo Janši: Pravica odložena je pravica odrečena

"Za sloves Slovenije kot demokratične in pravne države, politični zapornik predstavlja veliko sramoto, zato je delovanje Odbora 2014 nujno, vse dokler Slovenija tudi v praksi ne bo demokratična in pravna država za prav vse državljanke in državljane Republike Slovenije," so v odboru poudarili ob današnjem prižiganju sveč pred vrhovnim sodiščem, kjer so opozarjali, da "beležimo že 65. dan odkar je Janez Janša, žrtev politično montiranega procesa po krivici zaprt zaradi zavlačevanja postopkov na Vrhovnem sodišču RS." Ob tem so se z minuto molka poklonili vsem žrtvam totalitarnih režimov, katerih dan spomina danes obhaja Evropa.

"Vršenje pritiskov pa se stopnjuje tudi s strani tistih, ki bi morali odločati, zato je nujna čimprejšnja reforma sodstva, saj ni zanemarljivo dejstvo, da v slovensko pravosodje zaupa vedno manj državljank in državljanov Republike Slovenije," pozivajo v odboru.

"Ta teden smo priča dvema primeroma sodniškega terorja. Vsak, ki želi stopiti na prste zlorabam je preganjan," je ogorčen Aleš Primc.

Katarina Bajuk se je spomnila na svojega moža Andreja Bajuka: "Pravica odložena je pravica odrečena. To so bile pogoste besede mojega moža Andreja."

"Zaradi mojega priimka sem že kot najstnica spoznala, da vsi niso bili navdušeni nad našo osamosvojitvijo," je Petra Janša predstavila svoje izkušnje.

"Zbudijo naj se tisti, ki spijo. Spregledajo naj tisti, ki so slepi. Vsi se moramo boriti za svobodo," poziva Tone Kuntner, Nada Brinovšek pa je prepričana: "Sodišče odlaša z odločitvijo zato, ker čakajo, da vzamejo mandat Janši.