zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Matevž Tomšič: Danes spet živimo v času verbalnega delikta! (FOTO)

Deli na:
Matevž Tomšič: Danes spet živimo v času verbalnega delikta! (FOTO)

Foto: Jože Biščak

Beležimo že "95. dan odkar je ponos Slovenije omadeževan, saj že več kot tri mesece ne živimo v pravni in demokratični državi, zaradi obstoja političnega zapornika Janeza Janše," pravijo v Odboru 2014 ob današnjem protestu in prižiganju sveč pred sodiščem v Ljubljani.

"Politični zaporniki so značilni za totalitarne države, ne pa za državo, kjer je v 1. in 2. členu v Ustavi - najvišjem zakonu v državi, predpisano, da je Slovenija demokratična, pravna in socialna država. Kot kaže eno je teorija, drugo pa praksa. Razkorak med teorijo in prakso jasno kaže na resen pomislek, kje smo danes, na kateri točki med totalitarizmom in demokracijo?" se sprašujejo v odboru.

Po petju slovenske in evropske himne so pred množico protestnikov nastopili govorniki: mag. Marko Pogačnik, dr. Milan Orožen Adamič in dr. Matevž Tomšič.

"Ne zahtevamo veliko! Zahtevamo le da bi se vsem drzavljanom sodilo enako! Enako na podlagi dokazov in ne indicev!" pravi dr. Pogačnik.

Milan Orožen Adamič izpostavlja: "Janez Janša je osrednja oseba slovenske osamosvojitve in boja za normalno državo!" Tomšič pa ob tem ugotavlja: "Danes spet živimo v času verbalnega delikta!"