nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kardinal Rode umaknil tožbo proti Delovemu novinarju Karbi

Deli na:
Kardinal Rode umaknil tožbo proti Delovemu novinarju Karbi

Foto: Bobo

Kardinal Franc Rode je po poročanju spletnega Dela umaknil kazensko tožbo, ki jo je vložil proti Delovemu novinarju Dejanu Karbi. Rode je Karbo preganjal s kazensko tožbo zaradi domnevnega opravljanja s tem, ko je leta 2012 v več člankih zapisal, da je bil Rode leta 1969 intimen s Tanjo Bredo, ki je leto pozneje rodila sina Petra Stelzerja.

Nekdanji ljubljanski nadškof in metropolit, zdaj kardinal Rode je še isti dan zanikal, da je prelomil celibat in izrazil pripravljenost na analizo očetovstva s testom DNK, ki so ga pozneje opravili na univerzitetnem inštitutu v Münchnu. Analiza, za katero si je prizadeval Steltzer, je na začetku oktobra 2012 pokazala, da med Stelzerjem in Rodetom ni sorodstvene povezave.

Odvetniška pisarna Zidar Klemenčič je dva tedna po objavi rezultatov analize v Rodetovem imenu vložila še zasebno kazensko tožbo proti Karbi.

Poleg kazenske tožbe je Rode Karbo zaradi opravljanja in raznašanja neresničnih trditev iz zasebnega življenja preganjal tudi z odškodninsko tožbo, s katero je od novinarja in časopisne hiše Delo zahteval opravičilo, umik izjav in 30.000 evrov odškodnine. Ta postopek se je končal pred enim letom s poravnano.