zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kangler: Udeležbo v županski tekmi razumem kot politično rehabilitacijo.

Deli na:
Kangler: Udeležbo v županski tekmi razumem kot politično rehabilitacijo.

Foto: Bobo

Poraženec današnjega drugega kroga mariborskih županskih volitev Franc Kangler (Županova lista) volilnega rezultata zaradi številnih podtikanj, ki jih je bil deležen med kampanjo, ne dojema kot poraza. V izjavi za medije je še dejal, da svojo udeležbo v županski tekmi razume kot politično rehabilitacijo.

Kangler je tudi dejal, da za zdaj ne razmišlja o kakšni drugi politični karieri. Dodal je, da vsekakor spoštuje voljo ljudstva in se zahvaljuje za vsak glas, ki so mu ga zaupali volivci. Kangler je tudi čestital Andreju Fištravcu za volilno zmago.

V novem 45-članskem mestnem svetu ima Kanglerjeva Županova lista štiri svetnike. Po njegovih besedah bodo bdeli nad delom župana in koalicije ter podprli projekte, ki bodo dobri za Maribor. Poudaril je, da Županova lista nikoli ni in tudi ne bo nikomur nagajala.

Zaradi slabega stanja javnih financ in nekaterih zgrešenih investicij v zadnjem času pa se po Kanglerjevem mnenju nad občino zbirajo črni oblaki.


Novoizvoljeni svetnik Županove liste Milan Mikl je v izjavi za STA napovedal, da bo lista vedno delovala v dobrobit Mariborčanov ter da bo zelo pazljiva na vse obljube, ki jih je Fištravec dal v predvolilni kampanji. Tako kot Kangler je tudi Mikl izrazil zaskrbljenost zaradi po njegovih besedah velikega primanjkljaja v občinskem proračunu.

Pričakuje, da bo čim prej sprejet rebalans proračuna. "Če je vse to, kar govorijo, res, potem nas čaka zelo težko delo," je še dodal Mikl.

Po rezultatih vzporednih volitev, ki jih je za Planet TV in Planet Siol.net opravil institut Mediana, bo Fištravec, ki ga je predlagala skupina volivcev, tudi v prihodnjem mandatu vodil mariborsko mestno občino, saj je v drugem krogu volitev s 76,1 odstotka glasov premagal protikandidata Kanglerja, ki je prejel 23,9 odstotka glasov.

V prvem krogu mariborskih županskih volitev je sicer Fištravec prejel nekaj manj kot 41 odstotkov glasov, Kangler pa nekaj manj kot 18 odstotkov.