zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Damjanovičevo župansko kandidaturo v Ljubljani podprla tudi SLS

Deli na:
Damjanovičevo župansko kandidaturo v Ljubljani podprla tudi SLS

Foto: Bobo

Predsednik ljubljanskega odbora SLS Janez Žagar je danes v izjavi za javnost poudaril, da SLS podpira župansko kandidaturo Damjana Damjanoviča, saj jim je blizu njegovo zavzemanje za demokratično vodenje Mestne občine Ljubljana. Ob tem je Žagar izrazil željo, da bi občani spet dobili vpliv na vodenje občine.

Žagar je pojasnil, da so v mestnem odboru SLS podporo kandidatu za ljubljanskega župana Damjanoviču izglasovali v sredo.

Damjanovič je glede podpore SLS v izjavi za javnost izrazil zadovoljstvo, da so se uspeli širše združiti za več demokratičnosti v mestnem svetu. Kot je dejal, imajo s SLS skupna izhodišča, predvsem glede večje vloge četrtnih skupnosti in civilne družbe. "Pomembno je, da je mestna oblast prijazna do občanov, saj je to temeljna vrednota, ki jo demokratična družba mora imeti," je poudaril.

Sicer pa se bo SLS v mestnem svetu po Žagarjevih besedah zavzemala za večjo podporo lokalnim kmetom pri oskrbi občanov z domačo hrano ter da bi imele četrtne skupnosti več pristojnosti in možnosti odločanja tudi glede občinskega proračuna. Zavzemajo se tudi, da bi Energetika Ljubljana prešla na uporabo obnovljivih virov energije in da bi neizkoriščene površine v Stožicah ponudili v brezplačno uporabo mladim podjetnikom.

Damjanoviču so podporo že izrazili SDS, NSi ter tudi v Civilni iniciativi Tržnice ne damo in Civilni iniciativi stara Ljubljana. V kolikor bo prišel v drugi krog pa Damjanovič pričakuje podporo še nekaterih drugih strank.