blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

Jure Kopušar – obrez!!! Svet24.si

Jure se boji blokade

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Slovenija

Kako so na FDV v razpravi o lažnivih novicah politikantsko izločili novinarja Petra Jančiča

Deli na:
Kako so na FDV v razpravi o lažnivih novicah politikantsko izločili novinarja Petra Jančiča

Foto: Primož Lavre

V razpravi o lažnivih novicah na FDV očitno ne sme razpravljati nobeden od novinarjev z desnih medijev. Vrata so zaprta celo za izkušenega urednika in novinarja Petra Jančiča, ki je pred nekaj tedni prav na temo lažnivih novic objavil knjigo.

Danes potekajo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani delavnica in predavanja z naslovom “Proti kulturi laži”, kjer bodo dijake in študente “osvestili in izobrazili o aktualni in vedno bolj pereči temi lažnih novic”. Za sodelovanje so zaprosili tudi nekaj novinarjev in kolumnistov. Na okrogli mizi bodo mlade razsvetljevali: Ali Žerdin (Delo), Jure Trampuš (Mladina), Tanja Lesničar Pučko (Dnevnik), Vlado Miheljak (profesor na FDV, kolumnist Mladine), in Kristina Božič (Večer).

Pri tem izboru je zanimivo: vodstvo FDV je povabilo izključno novinarje in kolumniste z levo usmerjenih medijev, pri tem celo dva z Mladine (Trampuša in Miheljaka). Še bolj pa bode v oči, da med povabljenimi ni niti dolgoletnega urednika in novinarja Petra Jančiča, ki je pred nekaj tedni izdal celo knjigo na temo lažnivih novic (Fake news- lažnive novice)!

Jančič, ki zdaj ureja portal spletnicasopis, meni, da skušajo novinarji iz osrednjih medijev prikazati, da so glede lažnivih novic problematični predvsem majhni mediji in spletni portali. Za to njihovo težnjo se skriva interes politike in kapitala. Predvsem jih motijo objave na spletu ter družbena omrežja, saj teh levica ne more nadzorovati.

Kot kaže, je šlo torej pri izločitvi avtorja knjige o lažnivih novicah Petra Jančiča iz razprave na to temo za čisto politikantsko potezo dekanje FDV dr. Monike Kalin Golob.