IMG_20220902_093906 Svet24.si

Velovu za podkupovanje leto dni pogojnega zapora ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

cineplexx, Siddharta Njena.si

Po mesecih govoric uradno: Siddharto zapušča ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

Slovenija

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ali začasno kar premier Golob?

Deli na:
Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ali začasno kar premier Golob?

Damir Črnčec - Foto: Primož Lavre

Po izvolitvi Marjana Šarca za evropskega poslanca bo premier Robert Golob ostal brez obrambnega ministra, zato je napovedal, da bo to mesto najverjetneje prevzel eden od državnih sekretarjev.

Rudi Medved je sporočil, da odhaja v pokoj, Vojko Volk, ki v kabinetu predsednika vlade skrbi za nacionalno varnost, pa je prav tako javno zavrnil morebitno ponudbo.

Damir Črnčec funkcije ne bi sprejel z navdušenjem, veliko nasprotnikov ima ne le v SD in Levici, ampak tudi v poslanski skupini Svobode, kjer je njen vodja Borut Sajovic že nominiral svojega kandidata Martina Premka, predsednika odbora za obrambo, sicer pa člana vodstva zveze borcev.

Sajovic bi se Premka znebil tudi kot tekmeca za vodenje poslanske skupine, saj ga skuša zamenjati Golob. Spomnimo, kako so poslanci zrušili Golobovega izbranca za kmetijskega ministra Vojka Adamiča, nato pa Goloba prisilili, da je za novo ministrico predlagal njihovo poslansko kolegico Matejo Čalušić.

Pojavljajo se tudi informacije, da naj bi Črnčecu ponudili, da bi ostal državni sekretar, če bi bil Premk minister, a moža sta med seboj precej nekompatibilna, saj Črnčec vztraja pri zahodni usmeritvi ministrstva in vojske, Premka naj bi vleklo proti vzhodu. Zato za zdaj premier ne bi imenoval nobenega kandidata, ampak bo po naših informacijah začasno resor vodil kar sam.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24