aljosa bagola prava Odkrito.si

Aljoša Bagola žaluje

slon Svet24.si

Tedenski horoskop: zadeva ni niti najmanj brezupna...

Louise Hay Petisvet

Louise Hay: Blagoslovite svoje račune

portugalska ladjica Svet24.si

Smrtonosno portugalsko ladjico opazili v Jadranu: ...

Lucila Solá_al pacino Svet24.si

FOTO: Ima novo! In to še enkrat mlajšo od njega

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

Marko Potrč in Lili Žagar Njena.si

Marko Potrč: 'Težko je priznati, a je konec …'

Slovenija

Kako Janković v navezi z župani SDS uničuje zasebno lekarništvo

Deli na:
Kako Janković  v navezi z župani SDS uničuje zasebno lekarništvo

Foto: Primož Lavre

Vrata javnega zavoda Lekarna Ljubljana (LL) v Grosupljem bi se morala zapreti. Odprtje lekarne, za kar so se skupno zavzeli ljubljanski župan Zoran Janković, direktor LL dr. Marjan Sedej, župan Grosupljega dr. Peter Verlič in predsednik občinske uprave Dušan Hočevar, ni zakonito, saj je v nasprotju z zakonom o lekarniški dejavnosti-1, kar je v svojem mnenju potrdila tudi Evropska komisija.

Zaradi hude kršitve zakona o lekarniški dejavnosti-1 bi se morala poleg (LL) v Grosupljem zapreti na novo odprta Lekarna v Ivančni Gorici, a je župan te občine Dušan Strnad poskrbel, da se bo odprla še ena, prav tako nezakonita LL v Zagradcu.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako ministrstvo za zdravje krši lastni zakon; o sostorilstvu ministrice in sekretarke; o nadaljevanju monopola Lekarne Ljubljana ter onemogočanja odpiranja zasebnih lekarn; kako občine svoje izpostave Lekarne Ljubljana rešujejo pred nezakonitostjo; o županih, ki uničujejo konkurenčnost; o državni pomoči Lekarni Ljubljana.