vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

Slovenija

Kako Janković v navezi z župani SDS uničuje zasebno lekarništvo

Deli na:
Kako Janković  v navezi z župani SDS uničuje zasebno lekarništvo

Foto: Primož Lavre

Vrata javnega zavoda Lekarna Ljubljana (LL) v Grosupljem bi se morala zapreti. Odprtje lekarne, za kar so se skupno zavzeli ljubljanski župan Zoran Janković, direktor LL dr. Marjan Sedej, župan Grosupljega dr. Peter Verlič in predsednik občinske uprave Dušan Hočevar, ni zakonito, saj je v nasprotju z zakonom o lekarniški dejavnosti-1, kar je v svojem mnenju potrdila tudi Evropska komisija.

Zaradi hude kršitve zakona o lekarniški dejavnosti-1 bi se morala poleg (LL) v Grosupljem zapreti na novo odprta Lekarna v Ivančni Gorici, a je župan te občine Dušan Strnad poskrbel, da se bo odprla še ena, prav tako nezakonita LL v Zagradcu.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, kako ministrstvo za zdravje krši lastni zakon; o sostorilstvu ministrice in sekretarke; o nadaljevanju monopola Lekarne Ljubljana ter onemogočanja odpiranja zasebnih lekarn; kako občine svoje izpostave Lekarne Ljubljana rešujejo pred nezakonitostjo; o županih, ki uničujejo konkurenčnost; o državni pomoči Lekarni Ljubljana.

Loading...