pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kaj vse počne danes Helenin mačo Mitja Zaman

Deli na:

S čim se danes ukvarja Mitja Zaman, ki je bil nekoč znan predvsem kot lastnik manjšega gradbenega podjetja, ni znano, se pa njegovo ime povezuje s podjetjem Sabada, ki ima sedež v Žabnici, torej v družinski hiši zakoncev Blagne Zaman.

S čim se danes ukvarja Mitja Zaman, ki je bil nekoč znan predvsem kot lastnik manjšega gradbenega podjetja, ni znano, se pa njegovo ime povezuje s podjetjem Sabada, ki ima sedež v Žabnici, torej v družinski hiši zakoncev Blagne Zaman.

Kot lastnica hiše z 272,1 kvadratnega metra tlorisne površine, ki je bila zgrajena leta 1995, je po podatkih geodetske uprave vpisana le Helena Blagne Zaman. Nanjo je vpisano tudi celotno zemljišče, na katerem je bila leta 1927 zgrajena manjša hiša, a sta jo podrla, namesto nje pa zgradila veliko garažo za dva avta; ni treba dvakrat ugibati, da je eden izmed njih mercedes, ki ga vozi Helena Blagne, audija pa njen mož Mitja Zaman. Hišo naj bi zgradilo gradbeno podjetje Jakšič z Viča, ki naj bi bilo v lasti njune poročne priče Jožeta Jakšiča, z gradnjo in prenovo hiše pa naj bi bilo povezano tudi ime Zidarjevega SCT.

Čeprav je Mitja Zaman direktor podjetja Sabada, d. o. o., ki ima sedež v Žabnici 59, torej v hiši Helene Blagne, ni njegov stoodstotni lastnik. Sabada je namreč v stoodstotni lasti podjetja Ralen, ki je registrirano za gostinske storitve. To podjetje je v lasti Aleša Marinčka iz Kranja, ki je menedžer Helen Blagne. Podjetje Sabada je imelo leta 2008 kar 54.000 prihodkov od prodaje ter 3753 evrov dobička, leto kasneje so bili prihodki le še v višini 5.000 evrov, podjetje pa je imelo izgubo v višini 1842 evrov. Bistveno boljši so poslovni rezultati podjetja Ralen; to je imelo leta 2008 kar 161.000 prihodkov in 3.400 evrov dobička, leto kasneje se je prihodek zvečal na 203.000 evrov, dobiček pa je znašal 10.000 evrov. Po doslej dostopnih podatkih naj bi se del prihodka ustvarjal z gostinsko dejavnostjo, ki jo ima Marinček na Jesenicah.

VEČ V TISKANI IZDAJI