pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jelinčič ne bo klečal na koruzi pred Janšo, saj ne verjame, da mu bo uspelo sestaviti novo vladno koalicijo

Deli na:
Jelinčič ne bo klečal na koruzi pred Janšo, saj ne verjame, da mu bo uspelo sestaviti novo vladno koalicijo

Zmago Jelinčič in Janez Janša. - Foto: Primož Lavre

»Petkovih pogovorov z Janšo se ne bom udeležil, ker Gorenak piše, da klečim na koruzi, poleg tega so nam speljali poslanko, imamo svoj ponos,« nam je povedal prvak SNS Zmago Jelinčič. Ali bo tretjo Janševo vlado še pred nastankom pokopal tvit Vinka Gorenaka?

Potem ko je prvak SDS Janez Janša včeraj poslal vabila za pogovore o sestavi nove koalicije vsem parlamentarnim strankam, sta ga že zavrnila LMŠ in Levica. Zdaj ga je zavrnil še Zmago Jelinčič, ki je na pogovore povabljen ob 18. uri.

Izjava Zmaga Jelinčiča glede sodelovanja pri oblikovanju koalicije

Namesto tega bo Janši poslal vljudnostno pismo, da so bili vseskozi konstruktivna opozicija in da bodo takšni tudi ostali. Tako se zdaj tudi Jelinčič pripravlja na predčasne volitve, saj več ne verjame, da bo Janši ali komu drugemu uspelo sestaviti novo vladno koalicijo. »Vse skupaj ni več resno,« je dodal.

Jelinčič se pripravlja na predčasne volitve, saj več ne verjame, da bo Janši ali komu drugemu uspelo sestaviti novo vladno koalicijo. »Vse skupaj ni več resno,« je dodal.

Ob tem nam je še zaupal, da ne drži informacija, da naj bi ta petek njegova bivša žena Monika prodajala hišo v Kopru, kar po tviterju širi urednik opravljivega portala, ki je že nekaj časa izpostava SDS. Hiša je namreč pod »plombo«, saj je Jelinčič zahteval razveljavitev darilne pogodbe, 18. marca pa bo nadaljevanje sodne pravde zaradi motenja posesti, ker je Monika izklopila vodo in elektriko.

Kot smo včeraj poročali, je nekdanji poslanec in minister SDS Vinko Gorenak na tviterju zapisal: »Sanjal sem: Pridem na Trstenjakovo 8 v LJ, kjer domuje SDS. V predprostoru vidim Erjavca, Jelinčiča in Bratuškovo, ki klečijo na koruznih zrnih. Ja kaj pa je to vprašam tajnico @JJansaSDS? Čakajo na sprejem pri Janši mi je odgovorila. Ok, naj počakajo imam prednost sem ji rekel.« Tvit je pozneje zbrisal, a očitno so ga mediji prej opazili in objavili.