Zvezdana Mlakar 1 Odkrito.si

Zvezdana Mlakar o partnerju: Verjetno sva tudi ...

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

alenka bratusek bobo1 Svet24.si

Je ministrica Alenka Bratušek izsiljevala župana...

6_boštjan Romih z Danom in Lilo Svet24.si

Boštjana Romiha divjanje ni zanimalo

luka šulić Njena.si

Slovenski glasbenik pokazal ženin nosečniški ...

ilka štuhec Njena.si

Ilka Štuhec navdušila v kopalkah in sporočila ...

Slovenija

Je motiv za razrešitev brigadirja Miha Škerbinca maščevanje načelnice generalštaba Alenke Ermenc?

Deli na:
Je motiv za razrešitev brigadirja Miha Škerbinca maščevanje načelnice generalštaba Alenke Ermenc?

Foto: Slovenska vojska - Alenka Ermenc in Miha Škerbinec

Brigadir Miha Škerbinc je vložil ugovor zoper razrešitev s položaja poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske. Nedavno ga je s tega položaja razrešil minister za obrambo Karl Erjavec na predlog načelnice generalštaba SV generalmajorke Alenke Ermenc.

Kot je ob razrešitvi zapisal Erjavec, je bil razlog za ukrepanje incident, ko je vojska izvajala nočno streljanje z najtežjimi kalibri na vadbišču Poček. Za to menda nista vedela ne minister ne načelnica GŠ Ermenčeva.

Toda v sindikatu vojakov trdijo, da Škerbinc ni kršil svojih dolžnosti. Zahtevajo opravičilo Erjavca zaradi njegove izjave: »Če vojska ne upošteva ukazov … Ali bodo naslednjič streljali na Postojno?« V sindikatu kot nesprejemljivo štejejo takšno duhovičenje in posmehovanje Slovenski vojski. Vodja sindikata Gvido Novak trdi, da je brigadir med nočnim streljanjem spoštoval vse predpise in usmeritve generalštaba.

Toda po besedah naših virov pravi razlog za razrešitev Škerbinca ni bilo nočno streljanje, pač pa se je zameril generalmajorki Ermenčevi. Ob njeni nedavni bolniški odsotnosti naj bi namreč na enem od kolegijev na poveljstvu sil drugim omenil, da je načelnica generalštaba menda na bolniškem dopustu zaradi psihičnih težav.

Kot pravijo poznavalci, Škerbinc tega ni raznašal naokoli, je pa od nekoga očitno izvedel novinar Bojan Požar. Slednji je namreč poročal, da naj bi se generalmajorka zdravila na ljubljanski psihiatrični kliniki, kar so povzeli še nekateri mediji. To je zanikala in razložila, da je bila zaradi bolezni v domači oskrbi. Zoper pozareport je vložila kazensko ovadbo zaradi laži in opravljanja, je pojasnila.

Škerbinc se je v ugovoru zoper razrešitev po poročanju MMC RTV odzval na ugibanja, ali je razlog za razrešitev sum, da je širil govorice o zdravstvenem stanju Ermenčeve. Pravi, da je obveščevalno-varnostna služba ministrstva za obrambo preiskala ozadje in ugotovila, da se govorice o njegovi vpletenosti in zlonamernosti izjav niso potrdile. Rečeno je bilo, da so bile njegove besede vzete iz konteksta in da bi se bilo treba ukvarjati z motivi in viri teh izkrivljenih informacij o njem.

Loading...