Revija Reporter
Slovenija

Vlada bo razrešila generalnega direktorja policije

STA

2. okt. 2018 13:56 Osveženo: 14:35 / 02. 10. 2018

Deli na:

Prvi policist v Sloveniji Simon Velički naj bi služil s predavanji v tujini.

Bobo

Na MNZ so potrdili, da bo notranji minister Boštjan Poklukar predlagal razrešitev Simona Veličkega s položaja generalnega direktorja policije Na njegov položaj naj bi začasno imenovala dosedanjo namestnico generalnega direktorja Tatjano Bobnar.

Zamenjavo v vrhu policije naj bi predlagal novi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, vlada pa naj bi to odločitev sprejela na četrtkovi seji.

Uradno sicer ni znano, kakšni naj bi bili razlogi za zamenjavo Veličkega, spletni portal Siol.net pa poroča, da naj bi se po nekaterih informacijah Poklukar tako odločil, ker je presodil, da bo nekatere načrtovane spremembe v ustroju in delovanju policije lažje izpeljal z novim imenom na vrhu policije.

Velički sicer policijo vodi od januarja letos, ko je po odstopu dotedanjega generalnega direktorja Marjana Fanka postal vršilec dolžnosti. Aprila pa je bil imenovan na položaj s polnim mandatom.

Po neuradnih informacijah naj bi Veličkega začasno nasledila njegova namestnica Tatjana Bobnar, ki je na tem položaju že od leta 2009. Če jo bo vlada v četrtek imenovala za v. d. generalnega direktorja, bo prva ženska na čelu slovenske policije.

Velički je sicer za svojega namestnika pred dnevi imenoval še direktorja Policijske uprave Celje Jožeta Senico. Vodenje policijske uprave Celje pa je s ponedeljkom začasno prevzel Niko Kolar.