Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janševi evropski prijatelji: EPP je politično rehabilitirala prvaka SDS

Deli na:
Janševi evropski prijatelji: EPP je politično rehabilitirala prvaka SDS

Odmevna resolucija Evropske ljudske stranke (EPP) je politično rehabilitirala prvaka SDS Janeza Janšo, ki se je po junijski obsodbi v sodnem procesu Patria znašel v blokadi. Stranka vnovič teče tek na dolge proge, Janša pa se znova lahko predstavlja kot alternativa vladni koaliciji, ki jo vodi Alenka Bratušek. Poglejmo, kdo so veljaki EPP, ki so podprli slovenskega opozicijskega prvaka.

Na seji SDS prejšnjo sredo je prvak Janez Janša predstavil obširno analizo političnega in gospodarskega položaja Slovenije. Predsedniku države Borutu Pahorju, ki ta teden pripravlja pogovore s predstavniki parlamentarnih strank, bo predlagal tudi razpravo o reševanju gospodarske krize in zadolževanju v tujini. Na sestanku naj bi se sicer pogovarjali o možnostih sprememb volilne zakonodaje, pri tem je SDS pripravljena presekati zastoj in podpreti proporcionalni sistem z odpravo volilnih okrajev, vendar ob višjem volilnem pragu.

Predčasnih parlamentarnih volitev skupaj z evropskimi maja letos ne pričakujejo, a bodo nanje pripravljeni. Največ pozornosti so namenili nedavni resoluciji EPP o Sloveniji, s katero so evropski zavezniki podprli njihovega predsednika Janeza Janšo, potem ko se je znašel v precej težkem položaju zaradi junijske obsodbe v zadevi Patria.

VEČ V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE VEČ O TEM, KDO JE V PREDSEDSTVU EPP IN ZAKAJ GRE ZA IMENA, KI JIH V SLOVENIJI NE GRE ZANIČEVATI; O JULIJI TIMOŠENKO, ŠE ENI PREGANJANI ČLANICI EPP.