cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Predsednik EPP Martens je podprl Milana Zvera za predsednika

Deli na:
Predsednik EPP Martens je podprl Milana Zvera za predsednika

Foto: Primož Lavre

Predsednik Evropske ljudske stranke (EPP) Wilfred Martens je podprl Milana Zvera za predsednika republike. Martens je v video nagovoru, objavljenem na spletni strani SDS, izrazil zadovoljstvo, da sta evropskega poslanca Zvera za predsednika republike predlagali stranki SDS in NSi, članici EPP.

Kot je dejal predsednik EPP, je na teh volitvah čas za spremembo. Nujno je poiskati predsednika, ki bo Slovence združeval, ne ločeval. Predsedniški kandidat mora poudarjati vse, kar združuje slovenske državljane, in ne razlike. "Naslednji predsednik vaše države bi moral biti izkušen politik, zavezan dobrobiti vseh Slovencev," je v nagovoru poudaril Martens.

V teh težkih časih za Evropo in vse države članice je po Martensovih besedah pomembno tudi za njihovo politično družino, da stoji za svojimi osnovnimi vrednotami. Te morajo biti izražene ne le na evropski, ampak tudi na nacionalni ravni, da sodelujejo za skupno dobro, je dejal. To so po njegovih besedah pokazali s pobudo Združujemo za prihodnost, v podpori SDS in NSi skupnemu desnosredinskemu kandidatu Zveru.

Zver je po njegovih besedah pravi kandidat za predsednika republike, je izkušen politik, kot minister je uspešno vodil Svet EU za izobraževanje, mlade, kulturo in šport med slovenskim predsedovanjem EU. Leta 2009 je bil izvoljen za evropskega poslanca, kjer ima pomembno vlogo, saj je bil izbran za vodjo slovenske delegacije pri politični skupini EPP.

Kot kandidat SDS in NSi bo po njegovem mnenju zagovarjal skupne vrednote EPP. "Prepričan sem, da bo sposoben združiti Slovence in si bo pridobil spoštovanje slovenskih volivcev iz celotnega političnega spektra. Lahko mu zaupate," je poudaril Martens.