oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janševa vlada ni nikoli odločala o prodaji Mercatorja

Deli na:
Janševa vlada ni nikoli odločala o prodaji Mercatorja

Foto: Bobo

„Samo magister pri Veljku Rusu iz FDV lahko trdi, da je Mercator v resnici bil prodan dvakrat,“ so se na očitke, kako naj bi nekdanji predsednik vlade in SDS Janez Janša sodeloval pri prodaji Mercatorja, prek družbenega omrežja Twitter v odzvali v SDS. Seveda, namig je jasen – Alenka Bratušek, predsednica vlade, je namreč magistrirala pod mentorstvom Veljka Rusa. Vse bolj očitno pa je, da je njena magistrska naloga plagiat.

Alenka Bratušek se je namreč danes odzvala na prodajo Mercatorja. V državnem zboru je dejala, da so lastniki Mercatorja gospodarske družbe in banke, ki se samostojno odločajo o svoji poslovni politiki. "Mercator je danes tam, kjer je, ravno zato, ker so ga leta 2005 prodajali nepregledno in pod mizo, v pisarni, kjer se to ne bi smelo početi," je zatrdila premierka. S tem je namignila, da je za vse kriv Janez Janša.

Trditve, da naj bi vlada Janeza Janše prodala Mercator, so neresnične in so bile že večkrat zanikane, so sporočili iz SDS in dodali: "Vlada RS o prodaji te družbe nikoli ni odločala, saj ni bila njena lastnica. O prodaji manjšinskega deleža Mercatorja, ki sta bili v lasti kapitalske in odškodninske družbe, so odločali pristojni organi teh skladov, tako uprava kot nadzorni svet družbe. Korektnost postopkov sta oba sklada dokazala tako pred računskim sodiščem kot tudi v postopku pred Evropsko komisijo, ki je zaradi prijave takratne opozicije preiskovala omenjen primer."