Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janševa pogodbena sodelavca se šopirita na TVS: tako sta zlizana novi šef SLS in novi urednik Odmevov (VIDEO)

Deli na:
Janševa pogodbena sodelavca se šopirita na TVS: tako sta zlizana novi šef SLS in novi urednik Odmevov (VIDEO)

Novi urednik Odmevov Martin Nahtigal in prvak SLS Marko Balažic sta spomladi skupaj hodila na TVS, zdaj Nahtigal Balažica vabi v Odmeve. - Foto: Facebook

Prvak SLS Marko Balažic je od Janševe vlade dobil 14.289 evrov, novi urednik Odmevov Martin Nahtigal pa je vodil PR-agencijo, ki je pomagala v kampanji za Anžeta Logarja. Oba sta sodelovala že pri portalu Domovina, skupaj pa sta tiščala tudi med volilno kampanjo pred parlamentarnimi volitvami. Je zgolj naključje, da je bil Balažic ta teden gost v Odmevih, ki jih je vodil Luka Svetina, uredil pa prav Nahtigal?

Med razpravo o zakonu o vladi v oddaji Tarča na TV Slovenija je bil novi predsednik SLS Marko Balažic zelo zaskrbljen zaradi povečanja proračunskega denarja v primeru ustanovitve dodatnih ministrstev. Voditeljica Erika Žnidaršič ga je ob tem opozorila na pogodbo, ki jo je njegovo društvo Fokus 2031 sklenilo z ministrstvom za gospodarski razvoj v času Janševe vlade, na podlagi katere je prejelo 12 tisoč evrov »za optimizacijo procesov strateškega komuniciranja ministrstva,« ki ga je takrat vodil Zdravko Počivalšek.

Balažic je odgovoril, da je šlo za »prilagoditev procesov na socialnih omrežjih, ki so bila strašno nepovezana med seboj«, in da so opravili »določene rešitve, ki so se potem implementirale«. Pojasnil je še, da je šlo za tvite ministrstva, ne pa drugih. Iz Erarja je razvidno, da to ni bilo edino sodelovanje društva Fokus 2031, katerega zastopnik je Marko Balažic, z Janševo vlado. Med drugim je lani sklenil več pogodb z uradom za komuniciranje, ki ga je takrat vodil Uroš Urbanija, sedanji direktor TV Slovenija, in sicer v skupnem znesku 2289 evrov. Med drugim za pisanje znanstvenih člankov ob 30. obletnici samostojnosti Slovenije.

Preden je vstopil v politiko kot govornik liste Povežimo Slovenijo in nato kot predsednik stranke SLS, je bil Balažic komentator portala Domovina, od koder prihaja tudi novi urednik oddaje Odmevi na TV Slovenija Martin Nahtigal. Ta je, kot so pisali v Mladini, še vedno eden od družbenikov PR-podjetja Performans, ki je sodelovalo v kampanji predsedniškega kandidata Anžeta Logarja. Nahtigal je reviji odgovoril, da je po nastopu službe na RTV Slovenija odstopil s položaja direktorja podjetja in da prodaja svoj delež v njem.

V času prejšnje vlade je bil šest mesecev vodja kabineta ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu Helene Jaklitsch, med predsedovanjem EU pa je delal na uradu za komuniciranje, kjer je bil odgovoren za širjenje sporočil po družbenih omrežjih. Očitno je bil Urbanija zelo zadovoljen z njim, da ga je zdaj vzel na televizijo.

Njegov prispevek je že viden v vsebini Odmevov. Kolektiv sodelavcev RTVS Tukajsmo je na facebooku včeraj objavil video zakulisja katastrofalnega predvolilnega soočenja na TV Slovenija aprila letos, ko je voditelja Igorja Pirkoviča zapustila večina gostov. Video prikaže, kako se Janez Janša in Zdravko Počivalšek zbašeta v dvigal z direktorjem RTV Slovenija Andrejem Grah Whatmoughom, v drugo dvigalo pa vstopita Balažic in Nahtigal, ki sta očitno sodelovala tudi med volilno kampanjo. V ponedeljek je Nahtigal urejal Odmeve, ki jih je vodil Luka Svetina, gost v oddaji pa je bil poleg Mateja Tonina ravno Marko Balažic.

Na navedbe v članku se je z zahtevo za objavo popravka odzval Martin Nahtigal: 

"med predsedovanjem EU pa je delal na uradu za komuniciranje, kjer je bil odgovoren za širjenje sporočil po družbenih omrežjih. Očitno je bil Urbanija zelo zadovoljen z njim, da ga je zdaj vzel na televizijo."

Ta navedba v celoti ne drži. Med predsedovanjem EU sem delal za Slovenijo kot diplomat v Bruslju, kjer sem vodil digitalno komuniciranje kot del komunikacijske ekipe. Moje delovno mesto je bilo profesionalne, uradniške narave ter z UKOM-om ali takratnim direktorjem UKOM Urbanijo ni imelo veze.

V času predsedovanja sem bil kot diplomat zaposlen na Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri Evropski uniji v Bruslju.

Nadalje sem se za delovno mesto na RTV prijavil na javni razpis, kjer sem ustrezal vsem postavljenim pogojem in me g. Urbanija ni "vzel zdaj na televizijo", saj kot rečeno, sem se prijavil na javno objavljen razpis z znanimi pogoji.

V naslovu je navedeno - Janševa pogodbena sodelavca - jaz nikoli nisem bil najet s strani gospoda Janše, niti nikoli nisem z njim poslovno sodeloval. 

Poleg tega nisem bil najet s strani katerekoli parlamentarne kampanje.

Martin Nahtigal

Na navedbe v članku se je z zahtevo za objavo popravka odzvalo podjetje Performans:

"Ta je, kot so pisali v Mladini, še vedno eden od družbenikov PR-podjetja Performans, ki je sodelovalo v kampanji predsedniškega kandidata Anžeta Logarja."

Podjetje Performans ni poslovno sodelovalo s kampanjo Anžeta Logarja.

Jakob Vrhovec

direktor

Performans d.o.o.